Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κομμάτια και θρύψαλα του δικομματισμού

  Το «Μνημόνιο 2» ψηφίστηκε, ισοπεδώνοντας τους φορείς του δικομματισμού. Το σημερινό σύστημα διακυβέρνησης οδηγείται με ταχείς ρυθμούς σε διάλυση, αφήνοντας πίσω του μόνο ερείπια και «αποκαΐδια».

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για το «Μνημόνιο 2» και το PSI εξελίχθηκε σε μια πρωτοφανή επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησης όχι μόνο του ελληνικού λαού, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.


Οι βουλευτές αυτοί οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι να ψηφίσουν την καταδίκη της χώρας και να ευτελίσουν την πολιτική και ηθική τους υπόσταση. Γι' αυτό και όσοι αρνήθηκαν το ρόλο αυτό είτε από ειλικρινή στάση είτε ακόμα και από ιδιοτέλεια -κι αυτό αφορά κατεξοχήν στις πολιτικές «Μαγδαληνές» του ΠΑΣΟΚ- οδηγήθηκαν στην «γκιλοτίνα» της διαγραφής.

Η ιστορική εμπειρία έχει αποδείξει ότι τα κυβερνητικά σχήματα που εφαρμόζουν «μνημονιακά» προγράμματα ηττώνται και διαλύονται έπειτα από ένα διάστημα διακυβέρνησης.
Ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να πετύχει τη διάλυση της ΝΔ πριν αυτή κυβερνήσει, πριν ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς αναλάβει την πρωθυπουργία!

Τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής υπήρξαν ασφαλώς νομοτελειακό αποτέλεσμα της επιλογής του Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου, όμως υπερέβησαν ακόμα και τις πλέον αρνητικές προσδοκίες. Οι «απώλειες» του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ είναι πράγματι πολυδιάστατες: Σε επίπεδο πολιτικής αξιοπιστίας, ο Αντώνης Σαμαράς υφίσταται βαρύ πλήγμα. Οι διαγραφέντες βουλευτές αρνήθηκαν να υποταγούν, παρότι η επανεκλογή τους εθεωρείτο βεβαία και παρά τις πιέσεις που εδέχθησαν. Εδώ δεν υπάρχει ιδιοτέλεια. Ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο παραμένει πολιτικά έωλος και έκθετος, αλλά απογυμνώνεται πλήρως από την ηγετική ομάδα των υποστηρικτών του.

Ας αναλογιστούμε ότι μετά την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή οι μόνοι που στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά από την πρώτη στιγμή στην αντιπαράθεσή του με την Ντόρα Μπακογιάννη ήταν οι κύριοι Κεφαλογιάννης και Γκιουλέκας.Τώρα τα πρόσωπα των κυρίων Δένδια, Σπηλιωτόπουλου, Χατζηδάκη, των υποστηρικτών, τότε, της κυρίας Μπακογιάννη, θα κυριαρχούν στον πολιτικό λόγο της ΝΔ..

 Η πλέον σημαντική απώλεια, όμως, αφορά τόσο στην οργανωτική - συνδικαλιστική έκφραση της ΝΔ όσο και στο επίπεδο της κοινωνικής - εκλογικής της βάσης...
Το κόμμα της ΝΔ θα αποσαθρωθεί από τα όποια θεσμικά - οργανωτικά του ερείσματα και σε επίπεδο εκλογικής προτίμησης θα ακολουθήσει με γοργούς ρυθμούς «το δρόμο που χάραξαν» το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στο άλλο «κατερειπωμένο αρχοντικό», στο ΠΑΣΟΚ, η δυάδα Βενιζέλος - Λοβέρδος, με τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Παπανδρέου, προχώρησε σε «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» προκειμένου να προκύψει ένα «καθαρό» μνημονιακό - μεταΠΑΣΟΚ, το οποίο θα μπορεί να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ αλλά και με άλλους μνημονιακούς εταίρους, αφού ήδη το δίδυμο Λοβέρδος - Βενιζέλος έχει «κλείσει θέσεις» στο προσεχές μνημονιακό - κυβερνητικό «όχημα»...
Όσο για τους διαγραφέντες, τους οψίμως «αναβλέψαντες», είναι πολύ αργά για δάκρυα, αφού το εθνικό έγκλημα έχει ήδη συντελεστεί με τη συνεργασία τους, την ολόπλευρη συμμετοχή τους. Εάν υπήρχε, άλλωστε, ειλικρινής μετάνοια και αναγνώριση των λαθών, αυτό θα συνεπάγετο την αποχώρησή τους από την πολιτική σκηνή και όχι την επάνοδο τους ως «σωτήρων», μέσω της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς...

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται απέναντι σ' όλα αυτά τα «πολιτικά αθύρματα» που παρέδωσαν τη χώρα και το λαό της αμαχητί. Οι περισσότεροι από αυτούς πήραν την τελευταία σημαντική απόφαση της πολιτικής τους «σταδιοδρομίας». Κι εκείνοι που ψήφισαν «ναι» αφαίρεσαν κάθε δυνατότητα από τη χώρα να αποφασίζει για το μέλλον της, το μέλλον των παιδιών της. Τα μόνα όπλα της κοινωνίας, του λαού μας, είναι ο αγώνας και η ψήφος των πολιτών. Η πολιτική και κομματική συντριβή των εθελόδουλων αχθοφόρων των Μνημονίων και των συμφερόντων της διεθνούς και εγχώριας κερδοσκοπίας αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και ατομικά τις δύσκολες ημέρες που έρχονται. Με γνώση και συνείδηση της κρισιμότητας των περιστάσεων, οι πολίτες απέρριψαν τους εκβιασμούς και διαδήλωσαν το δικό τους «όχι», που θα σαρώσει όλα τα ψιθυριστά «ναι» των προσκυνημένων...

Πηγή: Μ. Γκίβαλος - "Επίκαιρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου