Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΚΛΟΠ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ

ΔΙΧΩΣ ΣΤΕΓΗ!


Χιλιάδες άστεγοι προσπαθούν να επιβιώσουν στους δρόμους της Αθήνας κάτω από αντίξοες συνθήκες. Γίνονται «θέμα» & «θέαμα» στα κανάλια, μονάχα ως φόντο της «φιλανθρωπία» του κράτους, της εκκλησίας, των ΜΚΟ, φτάνει να αρκούνται παθητικά στην ελεημοσύνη που εξαντλείται στα τηλεοπτικά δευτερόλεπτα των δελτίων ειδήσεων φιλώντας το χέρι που τους προσφέρει ένα πιάτο φαϊ και λίγη ζεστασιά. Όταν τα φώτα σβήνουν μετατρέπονται και πάλι στην καλύτερη περίπτωση σε αόρατους και στην χειρότερη σε σκουπίδια που πρέπει να καθαριστούν με σκοπό την ευταξία της πόλης...

ΔΙΧΩΣ ΝΟΜΟ;
Όταν όμως οι ίδιοι οι άστεγοι αποφασίσουν να βγουν από την παθητική κατάσταση και να μετατραπούν σε υποκείμενα αγώνα και αξιοπρέπειας, τότε το κράτος και οι εργολάβοι της φιλανθρωπίας , δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο:

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Την 1η Φλεβάρη, εν μέσω παγωνιάς, περίπου 10 άστεγοι με την συνδρομή αλληλέγγυων, μπαίνουν στο άδειο & αχρησιμοποίητο εδώ και χρόνια καφέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, για να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ο Δήμαρχος και η Εισαγγελία κάνουν τη «δουλειά» τους: εκκένωση του κτιρίου από τα ΜΑΤ, προσαγωγή των αστέγων για 7 ώρες στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και απόπειρα να τους αποδοθούν κατηγορίες απλά και μόνο επειδή υπερασπίστηκαν την ύπαρξή τους!

Η Αυτοοργάνωση τρομάζει τους «από πάνω»

Η ελεημοσύνη αδρανοποιεί τους «από κάτω»

σύντροφοι/ ισσες από το

Αυτόνομο Στέκι

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2012/02/blog-post_6452.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου