Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Bασανίζουν ανήλικους κρατούμενους στη Γερμανία

Η  Επιτροπή σε έκθεσή της  εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες της, για την κατάσταση στις φυλακές, τα σωφρονιστήρια και τα κέντρα κράτησης μεταναστών στην Γερμανία.


Η έκθεση που  βασίζεται στις επισκέψεις των μελών της στη Γερμανία το δίμηνο Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2010, ανέφερε ότι  οι περισσότεροι από τους ανήλικους κρατούμενους στις φυλακές της Κολωνίας, Λειψίας και Χέρφοντ, έχουν υποστεί ξυλοδαρμούς, απειλές και εκβιασμούς ενώ, για μεγάλα  χρονικά διαστήματα, τους απαγορεύουν να πηγαίνουν στην τουαλέτα.
Από την πλευρά τους οι  γερμανικές αρχές, απαντώντας στις επικρίσεις της Επιτροπής, ομολογούν ότι η πρακτική αυτή έχει καταργηθεί σε πολλά ομόσπονδα κράτη της Γερμανίας ωστόσο σε εξαιρετικές περιπτώσεις εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε κάποια άλλα.

Στις φυλακές Σταντελχάιμ του Μονάχου, η CPT  δήλωσε μάλιστα  ότι  απαγορεύεται στους κρατούμενους μετανάστες να έχουν πρόσβαση σε τηλέφωνο και να δέχονται επισκέψεις, πέραν της μίας ώρας την εβδομάδα.

Να  σημειωθεί πως  ο χειρουργικός ευνουχισμός καταδικασμένων για σεξουαλικά εγκλήματα εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε αρκετά Γερμανικά κρατίδια αλλά «σε σπάνιες και εξαιρετικές περιπτώσεις».

http://gr.news.yahoo.com/b%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-130325908.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου