Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Τσίπρας: Αριστερά και αντιμνημονιακές δυνάμεις, διεκδικούμε τη διακυβέρνηση

   
Τσίπρας: Αριστερά και αντιμνημονιακές δυνάμεις, διεκδικούμε τη διακυβέρνηση. προτείνει την τριετή αναστολή των πληρωμών προς τους δανειστές για να εξοικονομηθούν 50 δισ. για την επανεκκίνηση της οικονομίαςΤην πεποίθησή του ότι μία ενωτική σύμπραξη της Αριστεράς και των αντιμνημονιακών δυνάμεων θα μπορούσε να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη και να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας, αναφέρει ότι «η κοινή κάθοδος σε ένα ψηφοδέλτιο των δυνάμεων της Αριστεράς και αυτών που αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ θα εκλεγόταν πρώτη πολιτική δύναμη και έτσι δεν θα στερούνταν και το μπόνους των 50 εδρών. Η κοινωνία στρέφεται προς την Αριστερά και τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, πράγμα που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για ενωτική δράση».
Στη συνάντευξη που έδωσε στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Τσίπρας επιτίθεται στην κυβέρνηση Παπαδήμου λέγοντας ότι η ολοκλήρωση του έργου της «εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους». Τη χαρακτηρίζει, μάλιστα «επικίνδυνη», καθώς όπως υποστηρίζει «δεν βάζει καμία κόκκινη γραμμή στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας».
Ζητάει, επίσης, να εγκαταλειφθεί το PSI και το νέο δάνειο και προτείνει τριετή αναστολή πληρωμών προς τους δανειστές ώστε να εξοικονομηθούν πόροι τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ δηλώνει: «Έχουμε πολλούς υποψήφιους αρχηγούς, αλλά μία πολιτική πρόταση, αυτή του μνημονίου», ενώ για τη ΝΔ θεωρεί ότι
έχει «συνευθύνη στο έγκλημα».

http://enarxikospolitis.blogspot.com/2012/01/blog-post_4463.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου