Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

24ωρη Παναττική απεργία ΣΗΜΕΡΑ...

Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις μειώσεις ύψος των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα 
Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, αλλά και οι εργαζόμενοι >>>




στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ακόμη, συνεχίζεται μέχρι την Τρίτη η αποχή των δικηγόρων  ενώ από τις 6.00 το πρωί ξεκινά η 48ωρη απεργία, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ.
Σε συμμετοχή στην απεργία έχει καλέσει τους τραπεζοϋπαλλήλους και η ΟΤΟΕ.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται με τη στήριξη της ΓΣΕΕ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση θα πρέπει να είναι μαζική, ώστε να αποτελέσει ένα «ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των ΣΣΕ».

Με στάσεις εργασίας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πλην του μετρό, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Τρίτης.
Συγκεκριμένα, το μετρό θα ακινητοποιηθεί αύριο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο μέσο σταθερής τροχιάς, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία του ΕΚΑ με δύο ολιγόωρες στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:30 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Στο τραμ, οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι συρμοί του Προαστιακού θα είναι ακινητοποιημένοι από τις 05:00 έως τις 07:00, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα.

Προβλήματα και στα λιμάνια
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη παννατική απεργία ανακοίνωσαν πέντε ναυτεργατικά σωματεία (Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών- Ναυαγοσωστικών και Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ , σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου