Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Show must go on


Υπάρχει ένα αξίωμα στην Ελλάδα που λέει πως ότι συμβεί κατά τη διάρκεια των διακοπών Χριστουγέννων , Πάσχα περνάει η σε δεύτερη μοίρα η στα πολύ ψιλά γράμματα.


Ο άνθρωπος αυτή την περίοδο θέλει να περάσει καλά, να ξεχαστεί ,να ζήσει λίγο από τη χαρά των εορτών. Αν πάλι δεν είσαι άνθρωπος αλλά ανθρωποειδές βρίσκεις ευκαιρία να πατήσεις πάνω σ αυτή τη βαθύτατη ανάγκη του άλλου και να παίξεις ένα σωρό παιχνίδια (επικοινωνιακά-πολιτικάα - οικονομικά και αλλά επιτραπέζια).
Και ενώ ετοιμαζόμασταν να προσφέρουμε τον εαυτό μας δώρο στη χοληστερίνη, να σου αίφνης η σύλληψη και η προφυλάκιση του Εφραίμ!.Μετά από 3 χρόνια στις δικαστικές αίθουσες και με μια δικογραφία που πολύ λίγοι έχουν μελετήσει (ακόμα λιγότεροι έχουν κατανοήσει) , ο ηγούμενος την Μονής Βατοπεδίου κρίθηκε ύποπτος τέλεσης και άλλων αξιόποινων πράξεων. Φυσικά και ο Εφραίμ δεν είναι "νερό για λειτουργία" αλλά δεν ευθύνεται και για την εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού, αλλά αν παραμονές Χριστουγέννων έκλειναν στη φυλακή κάποιον πολιτικό δεν θα είχε το επιθυμητό γκελ Αν τώρα κάποιος ,παρά την αγιότητα των ημερών, έχει το διάολο μέσα του ίσως σκεφτεί πως είναι λίγο περίεργη συγκυρία: Χριστούγεννα και ένας μοναχός κλείνεται στη φυλακή, λίγο μετά την επιστροφή του από τη Ρωσία και με τις τσέπες γεμάτες από τα προσκυνήματα στην "Τίμια Ζώνη". Δεν κάνει λίγο αστυνομική νουβέλα? Σε κάθε περίπτωση πάντως όλο αυτό μόνο αθώο δεν είναι και επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Το μόνο σίγουρο είναι πως έδωσε στον παλαι ποτέ δευτεροκλασάτο πρακτορίσκο της ΚGB , Πουτιν , μια άριστη ευκαιρία να μπει δυναμικά στο παιχνίδι, με το απίστευτα μάλιστα ισχυρό άλλοθι του προασπιστή της ορθοδοξίας και του χριστιανισμού. Θα δείξει........
Και ενώ το ερώτημα: Να μπει η όχι ο Εφραίμ στη φυλακή ( ένα θέμα άνευ πρακτικής σημασίας) μονοπωλεί τις συζητήσεις, η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ πέρνα την καλύτερη της φάση. Ο ΓΑΠ βγαίνει και κάνει δηλώσεις , τύπου: δεν μ ενδιαφέρει να είμαι πρωθυπουργός(!!!!!!!!!!!!!!!).Ας του πει κάποιος πως δεν είναι πια πρωθυπουργός και το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να γίνει και ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ στο μέλλον. Είναι τόσο άδεια η σκέψη του που νομίζω πως μπορώ να παίξω τυφλόμυγα μέσα σ αυτή με 100% επιτυχία. Από την άλλη ποιος είναι πρωθυπουργός σήμερα? Ο Παπαδήμος? Είναι υπαρκτό πρόσωπο? Έχω το λόγο μου που το ρωτώ. Εκτός από 2 ζωντανά πλάνα του που έχω δει, όλα τ αλλά είναι στατικά μέσα σε κλειστό χώρο και πάντα χωρίς φωνή αλλά στην ίδια πόζα. Έχει μόνιμα αυτό το χαμόγελο συγκρατημένης και αδικαιολόγητης χαράς. Μήπως πρόκειται τελικά για ολόγραμμα η για φουσκωτή κούκλα? Πείτε μου πως ο Παπαδήμος δεν υπάρχει και πως ακόμα πρωθυπουργός είναι ο ΓΑΠ να το στείλω στον BROWN να σκίσει τον Κώδικα Da Vinci Illuminati μαζί.
Αν συμβαίνει πάντως αυτό σίγουρα δεν είναι εν άγνοια του ΜΠΕΝΥ (κατά κόσμον Ε.Βενιζέλος).Ο νούμερο ένα δελφίνος (και φαλαινοκαρχαρίας μπορώ να πω), έχει αφήσει το σιγανό και χρόνιο ροκάνισμα και έχει περάσει στη μετωπική σύγκρουση. Δεν κάνει συμμαχίες, δεν χαρίζεται. Είναι ο μόνος άξιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για πρωθυπουργός, για πρόεδρος της δημοκρατίας , για πρόεδρος της Β. Κορέας, για ερωτικός σύντροφος της Μέρκελ, είναι ο μόνος άξιος για Τα ΠΑΝΤΑ,. Το έχει αποδείξει άλλωστε τόσες φορές......Μέσα σ αυτό το δημοκρατικό πλαίσιο μας ανακοίνωσε πως εκλογές όχι 19 Φεβρουαρίου, αλλά μετά το Πάσχα (οι διακοπές που λέγαμε) έτσι για να έχει τον απαιτούμενο χρόνο να ξελογιάσει με τη ρητορική του όλα τα λαμόγια της ΤΡΟΙΚΑ ώστε να του δώσουν όλα τα πιθανά αξιώματα μια και καλή..
Κι αν δεν πάρει το χρίσμα ο Μπένυ ποιος θα το πάρει? Μήπως ο Λοβέρδος? Ναι , ναι αυτός ο καλός κυριούλης (ο wanna be Ρίτσαρντ Γκηρ).Ναι αυτός που διέλυσε το εθνικό σύστημα υγείας (τα μισά νοσοκομεία έχουν κλείσει και τα υπόλοιπα υπολειτουργούν), ενώ ο ίδιος ξεδιάντροπα βγαίνει και δηλώνει Εαυτόν - ικανοποιημένος (καμία σχέση με την αυτοϊκανοποίηση γιατί και αυτή θέλει πάθος και όχι ξινίλα).Αυτός, αυτός που έσκιζε το Hugo Boss κουστούμι του για το πόσο κακό έχουν κάνει οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που διόριζε στο δημόσιο το new entry γυναικάκι του, γιατί η ανεργία φέρνει γκρίνια στα ζευγάρια...ειδικά όταν ειναι νιόπαντρα....
Και ακλουθεί ο Μιχάλης, ο Χρυσοχοΐδης. Για να περιγράψει κάνεις τα έργα και ημέρες του , στα διάφορα υπουργεία που έχει θητεύσει θα χρειαζόταν τρίτομο έργο. Εγώ απλά θυμίζω πως κάποτε συνελάμβανε, φόρτωνε το μισό ποινικό κώδικα και προφυλάκιζε με την κατηγορία του τρομοκράτη όποιον φορούσε παλαιστινιακό φουλάρι η είχε πάρει take and go καφέ από μαγαζί στα Εξάρχεια. Και ενώ τόσο καιρό στήριζε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τώρα βγαίνει στα κανάλια και αναζητά ευθύνες από το ΓΑΠ και φρίττει με τα δεινά του ελληνικού λαού, όταν όλα αυτά ψηφιζόταν αυτός κάπου θα ήταν. Πιθανότατα θα ήταν undercover και θα αναζητούσε "τρομοκράτες" σε πάρκα, μπαρ και συναυλίες!
Για τελευταία κράτησα την αγαπημένη μου, τι λέω , τη λατρεμένη μου Lady Anna. Ναι αυτό το πανάξιο κορίτσι που έγινε νομάρχης Κοζανης στα 25 του, χωρίς να είναι καν ξανθιά! Τρομάζω μπροστά στα προσόντα της να μην πω ότι ζηλεύω κιόλας .Υπουργός Παιδείας που εισηγήθηκε να γίνει επίσημη γλώσσα η αγγλική! Αυτή που άφησε τα σχολεία χωρίς καθηγητές και δασκάλους και τους μαθητές χωρίς βιβλία. Μπαίνει τώρα σε επικοινωνιακά τρικ να παίρνει πίσω νομούς που η ίδια θέσπισε όπως η 3ετια των νεοδιόριστων μπας και γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, γιατί όχι και η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός και τυπικά, γιατί άτυπα έχει ήδη προηγηθεί άλλη και στα δυο............Λέγε με Μαργαρίτα! Συμβουλεύω το κορίτσι πως αν θέλει να πάρει κάνα ψήφο ας αφήσει τους λαϊκισμούς και ας αρχίσει σιγά σιγά να ξεκρεμάει τις κουρτίνες από το υπουργείο της (κόστισαν μια μεγάλη περιουσία λένε οι κακές γλώσσες) και να τις πουλήσει σε τιμή ευκαιρίας στα φιλαράκια της στη "Λέσχη" μπας και δώσει πίσω τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτικούς. Διαφορετικά τη βλέπω στη Κοζάνη να φτιάχνει κιχί.
Βέβαια σ όλα αυτά υπάρχει η ισχυρή απάντηση της αντιπολίτευσης κυρ- Αντώνης αγνοείται ,ενώ οι εκπρόσωποι τύπου στη Ν.Δ. αλλάζουν ανά ώρα. Προφανώς υπάρχει πρωτόκολλο στο οποίο ορίζεται πως όλοι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ θα περάσουν έστω για 15¨απο αυτή τη θέση. Τι κόμμα! Τι αξιοκρατία! Τι ξεκάθαρες θέσεις!
Ζούμε στην πιο τραγελαφική και κινηματογραφική χώρα του κόσμου απλά κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με τις κακές παραστάσεις...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!


Γ ΔΕΛΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου