Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Ferrostal : ΕΝΟΧΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ....ΔΙΝΟΥΝ ΑΘΩΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ....ΠΑΙΡΝΟΥΝ !!!

Σύμφωνα με δικαστήριο του Μονάχου με μίζες η εταιρεία εξασφάλισε επικερδή συμβόλαια για πώληση υποβρυχίων.Σε πρόστιμο που φτάνει σχεδόν τα 140 εκατ. ευρώ καταδίκασε τη γερμανική Ferrostal δικαστήριο του Μονάχου για μίζες σε Έλληνες και Πορτογάλους αξιωματούχους, με τις οποίες η εταιρεία εξασφάλισε επικερδή συμβόλαια για πώληση υποβρυχίων.
Το πρόστιμο είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού μεταξύ της εταιρείας και του δικαστηρίου. Στη δίκη καταδικάστηκαν επίσης δύο πρώην ανώτατα στελέχη της εταιρείας, ως υπεύθυνοι για τις συναλλαγές, σε ξεχωριστή καταβολή προστίμων και φυλάκιση με αναστολή.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν αναμενόμενη, σημειώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, καθώς οι δύο πλευρές είχαν φτάσει σε συμβιβασμό που προέβλεπε ήπιες ποινές για τους δύο καταδικασθέντες και την εταιρεία, την στιγμή που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη δίκες σε βάρος σχεδόν 50 άλλων υπόπτων σε σχέση με την υπόθεση Ferrostal.

Οι δύο καταδικασθέντες, οι σήμερα 73χρονοι Γιόχαν-Φρίντριχ Α. και Χανς-Ντίτερ Μ., ανέφεραν πως είχαν επιλέξει συνειδητά να μη λαμβάνουν γνώση σε τίνος το «πορτοφόλι» έφταναν κάθε φορά τα χρήματα (για δική τους προστασία), τα οποία μεταβιβάζονταν μέσω ενός κύκλου μεσαζόντων στους αξιωματούχους των δύο χωρών.

Ανάμεσα σε αυτούς, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, φέρεται να ήταν και ο πρώην υπουργός Άμυνας
Ά.Τσοχατζόπουλος.Η απόφαση για την Ελλάδα αφορά την προμήθεια τεσσάρων, συν δύο, υποβρυχίων το 2000.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου