Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ποινική δίωξη κατά του Βασ.Παπαγεωργόπουλου


Η υπόθεση αφορά τη γνωστή υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία του Δήμου της Θεσσαλονίκης, ενώ δίωξη ασκήθηκε και εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου - στελέχους των οικονομικών υπηρεσιών.
Στο πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών αναφέρεται ότι βρέθηκαν καταθέσεις στους κοινούς λογαριασμούς του τέως Δημάρχων και των προαναφερόμενων προσώπων, με χρήματα που δεν συνάδουν με τα έσοδα που έχουν δηλώσει στην Εφορία.
Σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και της συζύγου του βρέθηκαν 1.000.040 ευρώ, σε αυτούς του Μιχάλη Ζορπίδη 6 εκατ. ευρώ, στους λογαριασμούς του Μιχάλη Λεμούσια, που παραμένει προφυλακισμένος, 870.000 ευρώ, ενώ στο στέλεχος των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου βρέθηκαν 160.000 ευρώ.
Ο κ.Παπαγεωργόπουλος, σε δήλωσή του, ζητά να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η δικαστική έρευνα και υποστηρίζει ότι τα χρήματα που βρέθηκαν τα έχει αποκτήσει με νόμιμο τρόπο με τη σύζυγό του.
Για το σκέλος που αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» σχηματίζεται νέα δικογραφία, ανεξάρτητη απ' αυτήν της υπεξαίρεσης.
Ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να υποβάλλει την πρότασή του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των 23 συνολικά κατηγορούμενων για την υπεξαίρεση, το ύψος της οποίας σύμφωνα με την επιθεωρήτρια που πραγματοποίησε την έρευνα αγγίζει τα 51,4 εκατ. ευρώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου