Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Νέα ληστεία Μπόμπολα: από τις τσέπες των εργαζομένων στις φουσκωμένες δικές του


Στα πλαίσια της δεύτερης μεγάλης εργοδοτικής επίθεσης - αυτή τη φορά συντονισμένης - που βρίσκεται σε εξέλιξη στα μέσα ενημέρωσης, ο Μπόμπολας ζητάει για δεύτερη φορά από τους εργαζόμενους να στήσουν πλάτη.

Απαιτώντας, περίπου 4 μήνες μετά από την πρώτη μείωση μισθών κατά 10%, άλλη μία ανάλογη, όχι απλά γιατί έτσι γουστάρει. Απειλώντας ότι θα κλείσει τα έντυπά του και αφού είχε προχωρήσει, ήδη σε περικοπές μισθών με την κατάργηση των κυριακάτικων αμοιβών, ο μεγαλοεργολάβος εκδότης - που όλο απειλεί ότι θα κλείσει τα έντυπά του αν τυχόν κουνηθούν οι εργαζόμενοι, αλλά ποτέ δεν το κάνει - κλιμακώνει τη ληστεία που διαπράττει απέναντι στους εργαζόμενούς του απαιτώντας οι μειώσεις των μισθών να φτάσουν στο 20%.

Έχοντας κερδίσει τον πρώτο γύρο, με ένα συνδικαλιστικό σωματείο που εκτός από ανίκανο δήλωνε και ακέφαλο, υποχρεώνοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στον ΠΗΓΑΣΟ να υπογράψουν την μετατροπή των συλλογικών τους συμβάσεων σε ατομικές και εξουδετερώνοντας με απολύσεις όσους αρνήθηκαν, μετά και από τους δεδηλωμένους συνδικαλιστές. Κι όλα αυτά, παράλληλα με το ξαμόλλημα των εργοδοτικών σκυλιών, των τραμπούκων «συναδέλφων» που ο Μπόμπολας επιστράτευσε προκειμένου να μεγιστοποιήσει την τρομοκρατία.

Μετά από την απόλυση της πρώην συνδικαλιστικής εκπροσώπου του «Εθνους», Πόπης Χριστοδουλίδου, και την υποτονική αλληλεγγύη που επιδείχθηκε ο Μπόμπολας είχε ολοκληρώσει το crash test για να φτάσει στην τωρινή, ολοκληρωτική του επίθεση.

Αυτό που απαιτεί σήμερα ο Μπόμπολας από τους εργαζόμενους (και ο κάθε Μπόμπολας) είναι να χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία των εφημερίδων, μαζί με τον ίδιο που θα βάλει λεφτά και τις τράπεζες που θα δώσουν δάνεια, αν βάλει ο ίδιος χρήματα. Δηλαδή, για να βάλει εκείνος φράγκα (από αυτά τα… λίγα που του έχουν απομείνει) πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι το δικό τους μερίδιο (από αυτά τα λίγα που δεν τους έχουν απομείνει). Τι κι αν δεν έκανε ποτέ τους εργαζόμενους συμ-μέτοχους στα αναρίθμητα κέρδη του, τώρα θέλει να τους κάνει στις ζημιές του και μάλιστα με το ζόρι.

Οι εργαζόμενοι, στις ξεχωριστές ανά μαγαζί του συγκροτήματος γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν δήλωσαν αρχικά όχι σε νέες υπογραφές των ατομικών συμβάσεων και καλούν τον εργοδότη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τα σωματεία του κλάδου. Από την πλευρά τους μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που παραβρέθηκαν ζήτησαν από τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τις νέες μειώσεις μισθών, τουλάχιστον μέχρι τις 15/1 που δίνει περιθώριο ο Μπόμπολας (ώστε να ισχύουν από 1/1), ισχυριζόμενα ότι έτσι θα μπορέσουν να συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους εργοδότες και να υπάρχει, έτσι, ακόμη ένα διαπραγματευτικό χαρτί.

Εν αναμονή του ψηφίσματος των εργαζόμενων στο Μπόμπολα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου