Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΧΥΛΟΙ «ΜΠΟΝΑΜΑΔΕΣ» ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ!

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Ο ΦΟΡΟΣ 20% ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ! ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΜΕΤΟΧΩΝ!
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στη λήξη του παλιού χρόνου η κυβέρνηση Παπαδήμου, με ομόφωνη απόφαση των τριών κυβερνητικών συνεταίρων, αποφάσισε να προσφέρει ένα παχυλότατο διπλό φορολογικό μποναμά στους καναλάρχες και τις μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες από τη μια και στη χρηματιστηριακή κερδοσκοπία από την άλλη.
Συγκεκριμένα, την ώρα που κλιμακώνεται η φορολογική επιδρομή στα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ανέβαλε ξανά για ένα χρόνο (πάει να την καταργήσει τελικώς) την εφαρμογή του φόρου 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, ένας φόρος που παλιότερα ήταν πολύ υψηλότερος και απέφερε μεγάλα έσοδα, μιας και ήταν δρακόντειος, αφού η μη απόδοσή του επέφερε αυτεπάγγελτη εισαγγελική δίωξη και άμεση φυλάκιση.
Με την ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση ανέβαλλε ξανά για ένα τρίμηνο τον έως και 20% φόρο στην υπεραξία από την πώληση μετοχών. Και όσοι νομίζουν ότι τώρα που πέφτει το χρηματιστήριο και βρίσκεται στα τάρταρα ο φόρος αυτός δεν έχει ιδιαίτερη σημασία και απόδοση, κάνουν λάθος, αφού και στην πτώση του χρηματιστηριακού δείκτη αποκομίζουν οι επιτήδειοι σημαντικά κέρδη μέσω της υποτιμητικής κερδοσκοπίας!
Άριστα, λοιπόν, στον Λ. Παπαδήμο και στον τρικομματικό συνεταιρισμό του!

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6060:bonamades-mme-xaa&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου