Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ "ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΘΑΥΜΑ" - ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΤΙ ΕΝΟΟΥΝ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ;

Από την 1η Ιανουαρίου η επισκεψη στον παιδίατρο θα στοιχίζει 20 ευρώ, από τα 9,60 ευρώ που στοιχίζει σήμερα, ενώ η επίσκεψη στις πρώτες βοήθειες θα κοστίζει 15 ευρώ από τα σημερινά 8,60. Η απλή επίσκεψη στο γιατρό θα κοστίζει 5 ευρώ από τα 2,25 που στοιχίζει σήμερα, ενώ η βοήθεια νοσηλευτή θα στοιχίζει 4 ευρώ, μέχρι σήμερα δωρεάν. Οι συνταγές για φάρμακα θα κοστίζουν 3 ευρώ!(Σας θυμιζουν τιποτε ολα αυτα;)
Όσοι αρνούνται να πληρώσουν, θα χρεώνονται με πρόστιμο 50 ευρώ, όσο θα είναι και το μέγιστο κόστος της επίσκεψης στις πρώτες βοήθειες! Το χειρότερο όμως είναι ότι οι ασθενείς που θα περιθάλπονται σε ένα νοσοκομείο, κέντρο υγείας ή νοσηλευτικό σταθμό, θα προκαταβάλλουν το κόστος της νοσηλείας!

Η κυβέρνηση του Πάσος Κοέλιο προχωρά στη θεσμοθέτηση των εύκολων απολύσεων, μειώνοντας το κόστος αποζημίωσης από 30 ημερομίσθια για κάθε έτος εργασίας στα 12, ενώ η τρόικα πιέζει για περαιτέρω μείωση στα 8.

Η τρόικα ζητά τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 37.000 έως το 2014, απότους 500.000 υπαλλήλους που απασχολούνται σήμερα στο δημόσιο, χωρίς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ η κυβέρνηση δεν αποκλείει και τις άμεσες απολύσεις

Σε μια από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ο Πάσος Κοέλιο ζήτησε μάλιστα από τους πλεονάζοντες καθηγητές να...μεταναστεύσουν!
Από το 2006 έως σήμερα μόνο στη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση έχουν χαθεί πάνω από 20.000 θέσεις καθηγητών και δασκάλων. Οι νέες περικοπές στη παιδεία θα φθάσουν στα 380 εκατ. ευρώ, μετά τις περικοπές των 195 εκατ. ευρώ που αποφασίστηκαν τον Μάιο.

Ο Πάσος Κοέλιο επιτάχυνε και το πρόγραμμα των επιθετικών ιδιωτικοποιήσεων, προσφέροντας για 2,7 δισ. ευρώ το 21,36% της ηλεκτρικής EDP στηνκινέζικη Three Gorge, την κρατική εταιρεία που ευθύνεται για μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στην ανθρώπινη ιστορία.

Έως το τέλος του επομένου έτους θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί οι εταιρείες ΑΝΑ,που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια και τα τρένα, η αεροπορική ΤΑΡ. Ξεκίνησε επίσης η ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομείων CTT, ενώ προβλέπεται μέσα στο έτος και η μερική ιδιωτικοποίηση της ραδιοτηλεοπτικήςεταιρείας RTP, της εταιρείας ύδρευσης Aguas de Portugal και των συγκοινωνιών της Λισαβόνας και του Πόρτο.

Οι Πορτογάλοι για πρώτη φορά είδαν να μειώνεται κατά 50% το δώρο των Χριστουγέννων, για όσους παίρνουν πάνω από τον ελάχιστο μισθό των 485 ευρώ,ενώ από το νέο έτος αυξάνεται και ο ΦΠΑ σε μια νέα σειρά προϊόντων και υπηρεσιών. Έως τον Ιούλιο θα διαγραφούν από το χάρτη 1.500 δήμοι και έως τον Σεπτέμβριο 19 επαρχίες θα μειωθεί ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων. Οι άδειες των εργαζομένων θα μειωθούν κατά τρεις ημέρες το 2012

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ !

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/12/blog-post_6027.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου