Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ


ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!
 To υπηρεσιακό συμβούλιο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε εχθές (1-11-11) πως δεν τίθεται θέμα εφεδρείας για τους 5.600 δικαστικούς υπαλλήλους και πως παράλληλα δεν μπορούν να καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις αυτών.
Την ίδια στιγμή το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά χορήγησε προσωρινή διαταγή κατά της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας σε δικαστική υπάλληλο, μέχρι να συζητηθεί η αίτηση στο ακροατήριο, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο φρένο στα περί ‘’εφεδρείας’’ σχέδια της κυβέρνησης και αλλάζοντας όπως όλα δείχνουν εντελώς το τοπίο στο κατάπτυστο αυτό αντεργατικό σχέδιο της.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας στην απόφαση τους διευκρίνισαν πως τόσο από τις διατάξεις του Ν.4024/2011 που αφορά τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις ,το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία ,αλλά και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, πως ότι η μη υπαγωγή των δικαστικών υπαλλήλων στις ρυθμίσεις περί καταργήσεως οργανικών θέσεων του άρθρου 33 του νέου αυτού νόμου δικαιολογείται πλήρως από το γεγονός ότι ο ίδιος ο νομοθέτης έχει ήδη διαπιστώσει μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου όγκου υποθέσεων. Η θέσπιση, όμως, μέτρων, όπως η κατάργηση των (ήδη πολλών) κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, θα δυσχέραινε ή θα ματαίωνε, την επίτευξη του σκοπού του νομοθέτη.

Τέλος, αφού έλαβαν υπόψη του «αφενός τον πολύ μεγάλο αριθμό κενών οργανικών θέσεων του κλάδου δακτυλογράφων στην γραμματεία του ΣτΕ σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του κλάδου γραμματέων, αφετέρου δε τις υπηρεσιακές ανάγκες στον τομέα της καθαρογραφής αποφάσεων του δικαστηρίου και λοιπών κειμένων, κρίνει ότι το αίτημα μετατάξεως της υπαλλήλου δεν πρέπει να γίνει δεκτό.
Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπάλληλων Ελλάδος με ανακοίνωση της τονίζει ότι ,«είναι απαράδεκτο το υπουργείο ∆ικαιοσύνης να επαναφέρει το θέµα επιμήκυνσης του ωραρίου των ακροατηρίων, όπως και το γεγονός να δρομολογούνται ζητήματα, δίχως την ακρόαση των θέσεων της ΟΔΥΕ. Για τους δικαστικούς υπαλλήλους το ωράριο 07.00-15.00 είναι κατάκτηση και δεν τη “δωρίζουμε” σε κανέναν».

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5717:efedria-apofasi&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου