Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΜΝΗΜΗ ΑΛΕΞΗ: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΤΑ ΕΝΟΣ ''ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ'' ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!

Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΟΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!
Απέναντι στην προκλητική στάση της Αστυνομίας και τις σιδερόφρακτες δυνάμεις καταστολής που είχαν περικυκλώσει από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (06/12) τη Βουλή και περιόριζαν ασφυκτικά κάθε προσέγγιση, εκδηλώθηκαν αργά το μεσημέρι βίαιες επιθέσεις μαθητών και φοιτητών εναντίον των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Η πορεία στη μνήμη ενός μοιραίου θύματος της  αστυνομικής αυθαιρεσίας και δολοφονικής  βίας,  η "συλλογική ανάμνηση" της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 αλλά και οι σημερινές πολιτικές λεηλασίας και ανεργίας που πνίγουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας,  στάθηκαν οι αφορμές ώστε  μαθητές και φοιτητές  να εκφράσουν έμπρακτα την οργή και το μίσος τους εναντίον του ''ολοκληρωτικού'' καθεστώτος της συγκυβέρνησης και της τρόικας.

 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αρχικά εμπόδιζαν προκλητικά την πορεία και στη συνέχεια απάντησαν με αχαλίνωτη βιαιότητα, μετατρέποντας το Σύνταγμα σε "θάλαμο αερίων" και εγκλωβίζοντας, μάλιστα, τραυματίες στο χώρο της πλατείας (σσ δεν επέτρεπαν την προσέγγιση ασθενοφόρων).
Εντέλει, η πορεία έληξε μπροστά από τη Βουλή, ενώ τα ΜΑΤ κατεδίωκαν μέχρι αργά τους μαθητές και φοιτητές επί της Πανεπιστημίου και στους γύρω δρόμους.
Παράλληλα, συγκρούσεις ΜΑΤ και μαθητών σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία της Αθήνας.
Στο Χαλάνδρι, μαθητές διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα (ΑΤ).
Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι, μαθητές έφτιαξαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων.
Επίσης, μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων και το πολιορκούσαν επί ώρες.
Τα κυρίαρχα ΜΜΕ, έσπευσαν να παρουσιάσουν τα συμβάντα με το συνήθη άθλιο τρομολαγνικό τρόπο, παραγνωρίζοντας τις αιτίες τους!
Οποιοσδήποτε πολίτης όμως αυτής της χώρας γνωρίζει πολύ καλά πως το ξέσπασμα της νεολαίας τόσο το 2008 όσο και σήμερα, έχει βαθύτερα αίτια και δεν μπορεί να επισκιασθεί από μεμονωμένα χαρακτηριστικά βίας, όταν, μάλιστα, είναι γνωστή η αγριοτητα που επιδεικνύει το καθεστώς με την αγέρωχη προκλητικότητα των ΜΑΤ.  
Αν το 2008 η νεολαία γνώριζε πως θα ζήσει χειρότερα από τη γενιά των γονιών της, πλέον γνωρίζει πως δεν έχει καμία προοπτική αξιοπρεπούς διαβίωσης (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Η σημερινή νεολαία βλέπει τους γονείς της να πετιούνται στον καιάδα της ανεργίας, την ίδια στιγμή που το καλύτερο εργασιακό μέλλον, στο οποίο μπορεί να ελπίζει ένας έφηβος σήμερα, είναι να αποτελέσει "μέλος" της γενιάς των €400!
Μάλιστα, μέχρι να φτάσει σε αυτή την κακοπληρωμένη δουλειά με τα ατελείωτα ωράρια, θα πρέπει να έχει μαζέψει ένα σωρό ακαδημαϊκούς τίτλους και άλλες τόσες πιστοποιήσεις, έχοντας καλλιεργήσει στο έπακρο τις λεγόμενες "επικοινωνιακές δεξιότητες"!
Σήμερα όσο ποτέ, απέναντι σε αυτές τις πρωτόγνωρα άθλιες και βάρβαρες εξελίξεις, η μόνη αποτελεσματική απάντηση στο καθεστώς τρόικας-αστικού κατεστημένου είναι οι μεγάλοι μαζικοί ενωτικοί ειρηνικοί και αποφασιστικοί αγώνες της νεολαίας και όχι μεμονωμένα περιστατικά βίας απέναντι στην αυταρχική τρομοκρατία και αγριότητα των ΜΑΤ, τα οποία αξιοποιούνται για να σκορπίζουν τρομολαγνία και αποπροσανατολισμο! 
Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τη νεολαία αλλά και τα ευρύτερα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, οφείλει να προσεγγίσει, (χωρίς διάθεση αφ' υψηλού κριτικής), τους σημερινούς νέους και να τους πείσει για την αναγκαιότητα να ακολουθήσουν μονοπάτια και μορφές πάλης που πραγματικά μπορούν να  θέσουν σε κίνδυνο τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του αστικού μπλοκ.
Σήμερα χρειάζονται μορφές πάλης που θα συνδυάζουν την μαχητικότητα με την ειρηνικότητα και τη μαζικότητα με το ριζοσπαστισμό, αποτελώντας ένα μόνο από τα ρυάκια  του λαϊκού χειμμάρου που θα σαρώσει την τρόικα, τα μνημόνια, τις συγκυβερνήσεις και τους κάθε λογής ευρω-εκβιασμούς!

ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 , 15:50 upd 16:15

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5765:orgi-kai-misos-mathiton-kai-foititon&catid=93:neolaia&Itemid=288 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου