Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Πάνω απ’ όλα ο συνάνθρωπος!


Η φράση που με βοήθησε να καταλάβω αυτό που δεν έχουν καταλάβει χιλιάδες διακεκριμένοι οικονομολόγοι σε όλον τον κόσμο ειπώθηκε από μια ηλικιωμένη κυρία.
Αυτή η κυρία είπε την εξής φράση: «Εγώ νομίζω πως είναι στο DNA του Έλληνα να βοηθάει».
Πώς δεν το είχα σκεφτεί τόσο καιρό;
Γι’ αυτό χρεοκόπησε η χώρα: επειδή βοηθούσαμε τους συνανθρώπους μας.
Για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, παίρναμε δάνεια αβέρτα.
Για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, αγοράζαμε –με δάνεια- σπίτια κι αυτοκίνητα.
Για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, φοροδιαφεύγαμε.
Για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, ξεσκίσαμε τους μετανάστες στη δουλειά και –αφού τους ξεζουμίσαμε και δεν τους χρειαζόμασταν πια- τους κυνηγήσαμε.
Για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, ψηφίζαμε το κάθε ρεμάλι που μας έταζε να βολέψει την κόρη μας στο Δημόσιο ή να «τακτοποιήσει» το αυθαίρετο.
Για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, έχουμε 600 δισεκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις στην Ελβετία. (Με αυτόν τον τρόπο, θέλουμε να βοηθήσουμε τους Ελβετούς τραπεζίτες – συνάνθρωποί μας είναι κι αυτοί.)
Για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας τα κάναμε όλα αυτά και πολλά άλλα. Όχι για την κτηνάρα που έχουμε μέσα μας.
Το έχουμε στο DNA μας να βοηθάμε – δεν φταίμε εμείς. Δεν έχουμε στο DNA μας μόνο το ότι είμαστε γεννημένοι νικητές –που είχε πει και η αξέχαστη Ολυμπιονίκης που μετά πιάστηκε ντοπαρισμένη-, έχουμε στο DNA μας και τη βοήθεια στο συνάνθρωπο.
Τι DNA είναι αυτό, γαμώ το κέρατό μου; Η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Σχεδόν κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί την αλήθεια. Όλοι οι Έλληνες είμαστε αδικημένοι, τα κόμματα συνεχίζουν να προσπαθούν να καπελώσουν όποιον δυστυχή χάνει ή κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, οι εργάτες γουστάρουν να ζουν σαν σκλάβοι και ψάχνουν για νέους πατερούληδες, η αλληλεγγύη είναι άγνωστη έννοια για την πλειοψηφία, ο καθένας κοιτάει να σώσει τον κώλο του, εργαζόμενοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν τους συναδέλφους τους για να χάσουν αυτοί τη δουλειά τους στις επόμενες απολύσεις της εργοδοσίας, αλλά οι περισσότεροι Έλληνες έχουν την εντύπωση πως είναι και υπεργαμάτοι.
(Έχω γράψει πολλές φορές για τον καθρέφτη που δεν θέλουμε να κοιτάξουμε αλλά θα αναγκαστούμε να το κάνουμε. H τελευταία ήταν αυτή: «Το καλό της χρεοκοπίας είναι πως γύρισε τον καθρέφτη πάνω μας και είδαμε ποιοι είμαστε. Κάποιοι αποφεύγουν να κοιτάξουν τον καθρέφτη αλλά -αργά ή γρήγορα- θα αναγκαστούν να το κάνουν. Όσο και να θέλεις να ρίξεις τις ευθύνες στους Γερμανούς, στους μετανάστες και στον ανάδρομο Ερμή, θα έρθει η ώρα που θα σηκώσεις το βλέμμα και θα δεις στον καθρέφτη τον δολοφόνο».)
http://pitsirikos.net/2011/10/πού-είναι-οι-νέοι/ 

Αναδημοσίευση από:
http://pitsirikos.net/2011/12/πάνω-απ-όλα-ο-συνάνθρωπος/#more-15354

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου