Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ο Βορίδης δεν θέλει εκλογές και "δίνει" (μέσω Βουλής) 400 εκατ. ευρώ στην Siemens...

"press-gr"
Αντίθετος στη διεξαγωγή των εκλογών τον Απρίλιο δηλώνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μ. Βορίδης και επιθυμεί παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης τουλάχιστον έως το τέλος Μαΐου για να εκπληρώσει, όπως δήλωσε, τόσο τις μνημονιακές υποχρεώσεις της, όσο και τις... νομοθετικές: «Έχουμε μπροστά μας 11 νομοθετικές εβδομάδες είναι αδύνατον μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να περάσουν τόσα νομοσχέδια τα οποία προβλέπει το μεσοπρόθεσμο», λέει.
Κατά τον κ. Βορίδη μόνον τον Ιανουάριο θα πρέπει να προχωρήσουν: ο διάλογος για το άνοιγμα των ταξί και των φορτηγών, η επιτάχυνση της διαδικασίας για τις απαλλοτριώσεις (με έλεγχο των αποφάσεων για τις όποιες απαλλοτριώσεις αποφασίζονται) και μια σειρά ρυθμίσεων για το επάγγελμα των μηχανικών.
Με το άνοιγμα της Βουλής, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ο κ. Βορίδης φέρεται αποφασισμένος, όπως είπε στο «Βήμα», να φέρει προς έγκριση στη Βουλή τη δανειακή σύμβαση με την Siemens (400 εκατ. ευρώ) ώστε να υπογραφεί στις 15 Ιανουαρίου για να αρχίσουν να λειτουργούν οι 11 σταθμοί του ΜΕΤΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου