Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τσίπρας: Τα κόμματα που μας χρεοκόπησαν ενώνονται για να μας σώσουν

«ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ»

Για "απίστευτο παρασκήνιο" που συντελέστηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με αφορμή το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, σημειώνοντας πως "ενώνουν τις αποτυχίες τους για να μας "σώσουν"" και πως "στην πραγματικότητα αναλαμβάνουν τη συνευθύνη της υποτέλειας, της διάλυσης και εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας".

Τσίπρας: Τα κόμματα που μας χρεοκόπησαν ενώνονται για να μας σώσουν
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου υπό το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων. Παράλληλα, έκρινε ότι μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται ανακουφισμένος, γιατί τώρα αναλαμβάνει άλλος τα βάρη.
Για τον Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι ξεκίνησε νωρίτερα τις εκπτώσεις και από το "οι μάσκες έπεσαν" σε ένα 24ωρο κατέληξε στο "είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω".
ΤΣΙΠΡΑΣ 07/11 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ
"Όλες αυτές τις ημέρες ζήσαμε ένα απίστευτο παρασκήνιο σε βάρος του ελληνικού λαού, στόχος τους ήταν να εμποδίσουν τη λαϊκή ετυμηγορία. Τα κόμματα που χρεοκόπησαν με τις κυβερνήσεις τους τη χώρα και το λαό, ενώνουν τις αποτυχίες τους για να μας σώσουν" είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε: "εθελοτυφλούν πιστεύοντας ότι αν είναι όλοι μαζί δε θα τους ζητήσει κανείς ευθύνες. Αργά ή γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό".
Επιπλέον, εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι υπηρεσιακή, "θα πάρουν αποφάσεις που θα δεσμεύουν το λαό για δεκαετίες. Αν αποδεχθούμε τη δανειακή σύμβαση θα έχουμε μία κόλαση δίχως τέλος, θα φτωχύνει ο λαός μας. Αν αρνηθούμε, το δίλημμα θα περάσει στην απέναντι πλευρά, στους εταίρους και τους δανειστές μας".
Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες "να μη χαμηλώσουν το φρόνημα, να μη σκύψουν το κεφάλι". "Μην τρομοκρατείστε, μην τους αφήνετε να σας εκβιάζουν, να βάλουν τη δημοκρατία στο απόσπασμα", είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα και με απλή αναλογική.
Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι "πρόκειται για μια επιλογή εκτροπής και εθνικής καταρράκωσης".

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63525296 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου