Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό

Ανεξάρτητη βουλευτής η Μιλένα Αποστολάκη - Στους 152 η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
Την παραίτηση του Πρωθυπουργού ζητούν έξι μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την ώρα που η κυβερνητική πλειοψηφία δέχεται ισχυρούς κλυδωνισμούς.
Την παραίτηση του Πρωθυπουργού ζητούν έξι μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και η βουλευτής Εύα Καϊλή, την ώρα που η κυβερνητική πλειοψηφία δέχεται ισχυρούς κλυδωνισμούς μετά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού Μιλένας Αποστολάκη  , που φέρνει τη δύναμη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στους 152 βουλευτές.
Αίσθηση εν τω μεταξύ προκαλεί η αποκάλυψη πηγών του περιβάλλοντος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών -λίγες ώρες μετά την αιφνιδιαστική εξαγγελία διενέργειας δημοψηφίσματος για την τελευταία δανειακή σύμβαση από τον Πρωθυπουργό- ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν ενήμερος μόνον για την πρόταση περί ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και όχι για την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.
Την παραίτηση του Πρωθυπουργού ζητούν σε κοινή επιστολή τους, έξι μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στενοί συνεργάτες του Κώστα Σημίτη κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για τους Γιώργο Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη, οι οποίοι υπογράφουν την επιστολή.
«Η χώρα», υπογραμμίζουν, «χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση με πολιτική νομιμοποίηση, σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης και μεγάλη διαχειριστική ικανότητα» και «η παρούσα κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία από τις απαραίτητες αυτές προϋποθέσεις». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί ασφυξία» και «η χώρα μέρα με τη μέρα βιώνει συνθήκες διάλυσης, ανομίας και ακυβερνησίας».

Β. Παπανδρέου: Η χώρα κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία
Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου, σε δήλωσή της στο Περιστύλιο της Βουλής λίγο μετά την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης της κ. Μιλένας Αποστολάκη, ζήτησε υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Η χώρα κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία, προειδοποίησε η κ. Παπανδρέου και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει την άμεση σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών, με στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας για τη διασφάλιση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια την προκήρυξη εκλογών.
Συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με άλλο πρωθυπουργό, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, ζήτησε λίγο αργότερα με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο με την οποία εκφράζει την αντίθεση της στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και προτείνει τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με κοινοβουλευτικά και μη μέλη, απέστειλε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου.
Ενας ακόμα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον οποίο πληροφορίες έφεραν να ανεξαρτητοποιείται, ο Κώστας Καρτάλης, ξεκαθάρισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν είναι σε λογική ανεξαρτητοποίησης, καθώς και ότι δεν έχει δηλώσει ότι συμφωνεί με τη θέση της κ. Βάσως Παπανδρέου. Οσο για τη στάση που θα τηρήσει, ο βουλευτής Μαγνησίας παρέπεμψε στην τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Με τη σειρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης συνέδεσε την ψήφο του στη διαδικασία ανανέωσης της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με το δημοψήφισμα και το περιεχόμενό του. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega σημείωσε πως δεν είναι πολιτικά σκόπιμη η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος και εξέφρασε την πεποίθηση πως τελικά δεν θα γίνει. Ζήτησε τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, επισημαίνοντας πως αν αυτό τελικά δεν επιτευχθεί, τότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές.
Κατά του δημοψηφίσματος τάχθηκε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, προκρίνοντας ως «μοναδική λύση τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων» 
Με το δημοψήφισμα υπό τις παρούσες συνθήκες διαφωνεί και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας επιτακτικά την ανάγκη μεσολάβησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με στόχο να επιτευχθεί μια «στοιχειώδης δημοκρατική συμφωνία» ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά 
Ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης από την πλευρά του έσπευσε να στηλιτεύσει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις των στελεχών του κυβερνητικού κόμματος, καταγγέλοντας ουσιαστικά επιχείρηση ανατροπής της κυβέρνησης από «συμμορίες» που είναι σε πλήρη διάταξη
Τη στήριξή της στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού εξέφρασε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη «να επαναπροσδιοριστεί το ζήτημα της οικουμενικής κυβέρνησης, της συναινετικής διαδικασίας, έτσι ώστε η χώρα να μην προσφύγει σε δημοψήφισμα, έστω και αν αυτό στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζει τη λαϊκή βούληση για το θέμα της δανειακής σύμβασης»

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2083095

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου