Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΣΕ ΩΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ!
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΚΛΗΡΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ!
Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Μετά από ένα οργιώδες "μαγειρείο" και θλιβερό παρασκήνιο ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης  Λουκά Παπαδήμου, την οποία στηρίζουν από κοινού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ.
Η νέα κυβέρνηση μάλλον θα πρέπει να απογοήτευσε με τη σύνθεσή της, ακόμα και αυτούς που είχαν κάποιες προσδοκίες από αυτήν.
Η "νέα" κυβέρνηση δεν έχει τίποτα το καινοτομικό ούτε στη σύνθεση ούτε στη δομή της. 
Έχουμε μια "νέα" κυβέρνηση με όλα, σχεδόν, τα παλιά και φθαρμένα πρόσωπα των υπουργών της τραγικά αποτυχημένης κυβέρνησης του ΓΑΠ, με την προσθήκη από τα παλιά του ανεκδιήγητου για το αντιασφαλιστικό του τερατούργημα, Τ. Γιαννίτση! Συμπληρώνεται, έτσι η παλιά εκσυγχρονιστική παρέα και εκδιώκεται ξανά για τις κακές του ιδέες περί δημοψηφίσματος ο Χ. Καστανίδης!
Το μόνο "καινούργιο" στη σύνθεση της συγκυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου, ο οποίος "χλώμιασε" πριν καν ανέβει στον πρωθυπουργικό θώκο, είναι η προσθήκη "φθαρμένων" προσώπων της ΝΔ με πρωταγωνιστές τους δύο αντιπροέδρους της συντηρητικής παράταξης Δ. Αβραμόπουλο και Στ. Δήμα!
Τη μερίδα του "λέοντος" στη συγκυβέρνηση εξασφάλισε  φυσικά ο ΛΑΟΣ.
Ο Λ. Παπαδήμος, ο οποίος χρωστά χάριτας στο "σόου" που έκανε υπέρ του στο Προδρικό Μέγαρο ο Γ. Καρατζαφέρης, αντάμειψε πλουσιοπάροχα τον τελευταίο με 4 υπουργικές θέσεις.
Η ισχυρότατη παρουσία του ΛΑΟΣ στη "νέα" κυβέρνηση συνιστά αναμφίβολη εγγύηση ότι η τελευταία θα κινηθεί σε σκληρές αυταρχικές αστυνομοκρατικές ράγες και θα διαπνέεται από βαθύτατα αντιαριστερή μισαλλοδοξία!
Ο Λ. Παπαδήμος με όλο το θίασο που κατέστρεψε τη χώρα επί κυβερνητικής σκηνής, μάλλον θα αποδειχθεί ο μοιραίος πρωθυπουργός για τον τόπο!
Η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου συγκροτήθηκε ως κυβέρνηση "σταυροφόρων" για τη διάσωση του ευρώ, σε μια ώρα που μάλλον οδεύει σε διάλυση η ευρωζώνη. 

Η κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου και οι "τρεις σωματοφύλακες" του ευρώ - ΓΑΠ, Α. Σαμαράς, Γ. Καρατζαφέρης - είναι έτοιμοι, στο όνομα μιας ετοιμόρροπης ευρωζώνης, να ρημάξουν όσα έχουν απομείνει όρθια, και είναι λίγα, σε αυτή τη χώρα. 
Πολύ πιθανόν, μάλλον το πιθανότερο, ο Λ. Παπαδήμος να είναι το μοιραίο πρόσωπο, το οποίο θα σφραγίσει τη χειρότερη μορφή (και τυπικής) χρεοκοπίας της χώρας.
Η χώρα, αντί να προχωρήσει σε "στάση πληρωμών" επί του χρέους, με δυό λόγια σε μια "πτώχευση" επωφελή για το λαό, ως θεμελιώδες συστατικό μιας νέας προοδευτικής πορείας, οδεύει ολοταχώς, υπό τον τραπεζίτη πρωθυπουργό, σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφή!
Παρακάτω παραθέτουμε την κατανομή των υπουργικών θέσεων και τη σύνθεση της κυβέρνησης
Στο κυβερνητικό σχήμα μετέχουν έξι στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία και τέσσερα από το ΛΑΟΣ. Παραμένουν σχεδόν όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου. 
Από τη ΝΔ μετέχουν σε θέσεις υπουργών οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, σε θέση αναπληρωτή υπουργού ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και σε θέσεις υφυπουργών οι Γ.Μουρμούρας, Δ.Βαρτζόπουλος και Π.Αλιβιζάτος.
Από το ΛΑΟΣ μετέχουν σε επίπεδο υπουργού ο Μάκης Βορίδης και σε επίπεδο υφυπουργών οι Αδωνις Γεωργιάδης, Αστέριος Ροντούλης και Γ. Γεωργίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου