Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

«Ανδραγαθήματα» μπάτσων

Αλλο ένα περιστατικό κτηνώδους μπατσάδικης βίας έρχεται σήμερα στην δημοσιότητα μέσα από το ρεπορτάζ της Βάνας Φωτοπούλου στην «Ελευθεροτυπία». 

Ενθαρρυμένα τα ένστολα καθάρματα από την ατιμωρησία που απολαμβάνουν διαχρονικά απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις δεν διστάζουν τα εκδηλώνουν τα βάρβαρα ένστικτα τους, σακατεύοντας στο ξύλο ανυπεράσπιστα θύματά τους, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι και στην χειρότερη περίπτωση γ’ αυτούς που καταγγελθούν οι πράξεις τους, θα καταλήξουν σε ΕΔΕ που θα αραχνιάσει σε κάποιο συρτάρι ή θα καθαρίσουν με ποινές «χάδι». (Ασε που υπάρχει περίπτωση να πάρουν προαγωγή για τα    «ανδραγαθήματα» τους, όπως έγινε στην περίπτωση του Κύπριου φοιτητή με την «ζαρντινιέρα»).


Πριν αναφέρουμε αυτά που αποκαλύπτονται σήμερα από τις στήλες της «Ελευθεροτυπίας» ας θυμηθούμε διαβάζοντας την παρακάτω φωτογραφία το ψυχογράφημα των μπάτσων όπως προκύπτει από την πένα του ψυχίατρου Κλεάνθη Γρίβα.


Αποσπάσματα απ’ το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» που αναφέραμε:
 
Το περιστατικό έγινε την περασμένη Δευτέρα, όταν ο Ριβόν, κρατούμενος στις φυλακές της Κέρκυρας, μαζί με το συγκρατούμενό του Γιουνάν Λέι, μετήχθη στην Αθήνα για να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ενώ περίμενε να τον φωνάξουν για την εκδίκαση της υπόθεσής του, ένας αστυνομικός του Τμήματος Μεταγωγών λογόφερε με έναν επίσης κρατούμενο που καθόταν δίπλα του. Ο Ριβόν παρενέβη για να διαμαρτυρηθεί και, απευθυνόμενος προς τον αστυνομικό, του είπε: «Τι του βρίζεις τη γυναίκα». Το επεισόδιο φάνηκε να τελειώνει εκεί. Παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, η υπόθεσή του αναβλήθηκε και στη συνέχεια αστυνομικοί τον οδήγησαν μαζί με το φίλο του σε χώρο των δικαστηρίων, όπου, σύμφωνα με την καταγγελία του, 15 με 20 αστυνομικοί άρχισαν να τον βρίζουν, να τον φτύνουν και να τον απειλούν: «Θα σε πάμε στην αμερικανική πρεσβεία και θα σε γ......».

Στα μπουντρούμια

Ομως η ιστορία δεν είχε λήξει. Αντί να τους επιβιβάσουν σε λεωφορείο, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να επιστρέψουν στις φυλακές Κορυδαλλού, αστυνομικοί τούς έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο, μάρκας «Citroen Xsara», στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, και τους μετέφεραν στην Πέτρου Ράλλη. Τους οδήγησαν στο υπόγειο, όπου περίμεναν, μόνοι, περίπου για 20 λεπτά. Κάποια στιγμή εισέβαλαν πέντε άτομα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, ενώ οι δύο παρακολουθούσαν, οι άλλοι τρεις τούς σακάτεψαν στο ξύλο. Πήδαγαν πάνω στο θώρακά τους, τους πατούσαν στο λαιμό και τη γνάθο φτύνοντας μέσα στο στόμα τους, ενώ ο ένας έβγαλε το πιστόλι, το κόλλησε στον κρόταφο του Ριβόν, φωνάζοντας: «Θα σε σκοτώσω σαν σκυλί», «Θα σε κάνω ό,τι θέλω». Ο Ριβόν θυμάται μέχρι εκεί. Γιατί μετά λιποθύμησε. Οταν συνήλθε, τους έβαλαν και τους δύο στο αυτοκίνητο και τους επέστρεψαν, κακήν κακώς, στον Κορυδαλλό, όπου λιποθύμησε για δεύτερη φορά, για να διακομιστεί στον Ερυθρό Σταυρό.  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου