Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Γράμμα στον Μαθητή


Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο στην Λάρισα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα,  έχει στηθεί ένα καθεστώς  πραγματικής τρομοκρατίας γύρω από το στενό περιβάλλον του μαθητή που έκανε απλά αυτό που τα εκατομμύρια των  ‘αγανακτισμένων’ ελλήνων κάνουν από τον καναπέ τους! 
Φασκέλωσε τους αντιπροσώπους του βρωμερού καθεστώτος που έφερε την χώρα στα Τάρταρα!

Τηλεοπτικά συνεργεία έχουν στρατοπεδεύσει, στην κυριολεξία, έξω από ο σπίτι και το σχολείο του μαθητή! Τα τηλέφωνα (μαζί με τα νεύρα ) του 15χρονου μαθητή έχουν σπάσει! Και υπάρχει μία ασφυκτική πίεση στον Σύλλογο των Καθηγητών του από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας για την παραδειγματική και ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ τιμωρία του!

Η κανιβαλική εξουσία και τα πρόθυμα τσιράκια της δείχνουν με τον πιο σκληρό και ανάλγητο τρόπο τα γαμψά τους νύχια στον (ανυπεράσπιστο) μαθητή, γιατί αποτελεί τον εύκολο στόχο! Αφού προσπάθησαν να τον ξεσχίσουν ηθικά (μέχρι και για Βία, άκουσον, κατηγορήθηκε!), τώρα προσπαθούν να τον ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ με κάθε δυνατό τρόπο!

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!

 Ελπίζω πως οι Καθηγητές του θα συναισθανθούν (παρ’ όλη την ασφυκτική πίεση που δέχονται!) πως ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ χρέος τους είναι αυτή την στιγμή να βρεθούν στο πλάι του μαθητή τους και να ΜΗΝ γίνουν τα όργανα της Εξόντωσής του! Ελπίζω η τοπική κοινωνία να συναισθανθεί το Μέγεθος αυτού που διακυβεύεται πίσω από το ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ παραβάν που έχει στηθεί και να Αντιδράσει! Ελπίζω πως η ελληνική κοινωνία ΔΕΝ θα επιτρέψει την Αβραμική Θυσία του σπλάχνου της! Πίσω από το Καφκικό Σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από τον Μαθητή, ελλοχεύουν Κίνδυνοι που αφορούν τον πιο ΟΥΣΙΑΤΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ της Δημοκρατίας μας!  Εάν επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί το Αγόρι αυτό ως Αποδιοπομπαίος Τράγος και ως Ιφιγένεια μιας Εξουσίας που πνέει τα λοίσθια, το Κρίμα στον λαιμό μας! Η Ατομική Ευθύνη του καθενός μας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και κανείς ΔΕΝ έχει το Δικαίωμα να κωφεύει αυτή την ώρα! 


Παλληκάρι μου, σου μιλώ σαν Πατέρας, σαν Δάσκαλος, σαν Αγανακτισμένος Συμπατριώτης σου και σαν Φίλος! Ξέρω, είμαι βέβαιος, ότι όταν έκανες αυτή την αυθόρμητη κίνηση δεν είχες ιδέα για τις διαστάσεις που θα λάμβανε και για την περιπέτεια στην οποία θα σε ενέπλεκε! Ξέρω επίσης, είμαι βέβαιος, πως κάνοντάς την ΔΕΝ είχες Ταπεινά Κίνητρα: όχι, δεν έκανες την ΄μαγκιά’ σου εκείνη την ώρα, το αισθάνομαι, είσαι μέλος μίας κοινωνίας που συστενάζει και συνωδίνει και είχες την ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ να αποτελέσεις τον Άξιο και, ενδεχομένως, τον πιο εκφραστικό της εκπρόσωπο! Αυτός είναι και ο Λόγος για τον οποίο, όσο μοναχικά και ΒΙΑΙΑ και απάνθρωπα, να υφίστασαι τις συνέπειες μίας Πράξης για την οποία  - το ξέρεις! – θα είσαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ μια ζωή, σήμερα πρέπει να έχεις την βεβαιότητα ότι ΔΕΝ είσαι μόνος!

Γιατί… ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ! Είμαστε μαζί σου!

Υ.Γ.: Δεν ξέρω πόσους πραγματικά έχουν συγκινήσει τα κροκοδίλεια δάκρυα του Προέδρου…  Αυτού, που, κατά τα λοιπά, απολαμβάνει, εύχαρις, όλες τις Τιμές (και σύμπασες τις χρηματικές απολαβές….) του αναλογούν, ως χρήσιμο (και πολυτελές) γρανάζι του Συστήματος που επέλεξε μια ζωή (μετά την ένδοξη, κατά πως φημολογείται από τον ίδιο, εφηβεία του) να υπηρετεί! Είναι, ξέρεις, αυτό το ίδιο Σύστημα που έφερε την χώρα μας στα βράχια του Καιάδα!…. Αυτό που μούντζωσες εσύ, με το ΟΛΟΔΙΚΟ σου ΟΧΙ!  Αυτό που ξέρω, είναι πως η δική σου, γενναία,  ΜΟΥΝΤΖΑ έχει συγκινήσει πολλούς! Πάρα πολλούς όμως…. Και θα ήθελα, από ψυχής αγόρι μου, να σου ευχηθώ να ΜΗΝ έχεις τα Ύστατα (γιατί, ξέρεις, παιδί μου, τα Στερνά τιμούν τα Πρώτα), αυτού του, πρώην δεκαπεντάχρονου, για τον οποίο μόλις σου μίλησα! 

Σε τιμώ!


Γιώργος Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου