Πίσω από το τελευταίο σχολείο που έκλεισε την μαθητική παρέλαση   στην οδο Τσιμισκή έκαναν παρελαση με το πανό τους καθηγητές ακολουθούμενοι από μπλοκ μελών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενταση δημιουργήθηκε κατά των αποχώρηση του δημάρχου Θεσσαλονίκη Γιάννη Μπουτάρη όταν ομάδα "Αγανακτισμένων" τον πλησίασε και ζήτησε εξηγήσεις  για την κυβερνητική πολιτική θεωρώντας ότι την στηρίζει. 
Αρκετοί είπαν τα παράπονά τους  και μπροστα από τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμων που κάλυπταν τα γεγονοτα.
Προηγούμενο θέμα
Χωρίς την παρουσία  υπουργών και βουλευτών  γίνεται η μαθητική  παρέλαση στην οδο Τσιμισκή.Μόνο εκπροσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των στρατιωτικών αρχων βρίσκονται στις θέσεις των επισήμων.
Πριν την παρέλαση ο δήμαρχος  Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρης με δηλώσεις του υποστήριξε ότι δεν είναι απαραίτητη η παρουσία των πολιτικών σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. 
 Απέναντι και δίπλα από την εξέδρα των επισήμων βρίσκονται οι "Αγανακτισμένοι" με το γνωστόπ πια πανό του του με τα 99χρόνια, καθηγητές με το πανό τους "Το δημόσιο σχολείο πεθαίνει" και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η απουσία των πολιτικών είχε σαν αποτέρλεσμα να μην προχωρήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες  σε εκδηλώσεις όπως  γύρισμα της πλάτης στην εξέδρα των επισήμων, ανάποδο γύρισμα του κεφαλιού και άλλα τέτοια. 
 Προηγούμενο θέμα 
Σε αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών εξελίσσεται ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου, καθώς η απόφαση των εκπαιδευτικών που θα παρελάσουν να φορούν μαύρα περιβραχιόνια προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου και ανάλογη απάντηση της ΟΛΜΕ.
Κατηγορηματικά αντίθετη φέρεται να είναι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ως προς τις εξαγγελίες της ΟΛΜΕ, να φορούν οι εκπαιδευτικοί μαύρα περιβραχιόνια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Το υπουργείο Παιδείας καλεί όλους «να επιδείξουν τον δέοντα σεβασμό στον εορτασμό της επετείου» και προσθέτει ότι «είναι αταλάντευτη η εμπιστοσύνη στους Έλληνες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας, προτάσσοντας το εθνικό “εμείς” και όχι το προσωπικό, κομματικό ή συντεχνιακό εγώ. Σε αυτή τη μεγάλη κρίση, σε αυτές τις δραματικές στιγμές, η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται από την ιστορία συμβολικά και ουσιαστικά, να δώσει και πάλι το παράδειγμα της συμμετοχής στην ανόρθωση της χώρας που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Το πράττει και αυτό είναι η ελπίδα». Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς αναφέρει : «Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιδιώκει και προαναγγέλλει ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο. Η ιστορία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και η απόδοση τιμής δεν μπορεί να γίνεται θέαμα για τις κάμερες και παιγνίδι για το μικροκομματικό ανταγωνισμό».

Απάντηση από την ΟΛΜΕ

Ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσιφάκης, απάντησε απόψε στο υπουργείο Παιδείας για τη στάση της ΟΛΜΕ στις μαθητικές παρελάσεις, αλλά και για το συσχετισμό των μηνυμάτων του ’40 και του σήμερα.
Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο γ.γ. της ΟΛΜΕ αναρωτιέται «γιατί η ηγεσία του υπουργείου ενοχλείται από την αντίδραση των εκπαιδευτικών; Επειδή καλούνται να εκφράσουν τη οργή και την αγανάκτησή τους για την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας; Πολιτική που όχι μόνο καταστρέφει τη δημόσια εκπαίδευση και μεταφέρει σε συνθήκες Μεσαίωνα τα εργασιακά δικαιώματα όλων, αλλά και διαλύει όλα τα κοινωνικά αγαθά και ξεπουλά τον πλούτο της χώρας, την οποία παρέδωσαν οι σημερινοί μας κυβερνήτες στις πολιτικές των ισχυρών της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Εμείς, μαζί με όλο το λαό, θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με κάθε ειρηνικό τρόπο και μέσο σε αυτή την πολιτική και σύντομα θα την ανατρέψουμε. Αυτό τον ουρανό δεν μπορείτε να μας τον πάρετε».