Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Μεγάλη αισιοδοξία για αύριο και μεθαύριο! -Διήμερο φωτιά από τα συνδικάτα

Τα μηνύματα για την αυριανή Γενική Απεργία είναι πιο αισιόδοξα από ποτέ.
Κι αυτό για πολλούς λόγους. Η συμμετοχή στην Απεργία θα είναι χωρίς προηγούμενο στα τελευταία χρόνια. Που σημαίνει οτι όλοι καταλαβαίνουν οτι πρέπει να ρισκάρουν, να συγκρουστούν και να παλέψουν για το σήμερα και το αύριό τους.
Επίσης η Απεργιακή συγκέντρωση και τα συλλαλητήρια είναισίγουρο οτι θα είναι τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει ποτε από τη μεταπολίτευση και μετα΄.

Το πιο σπουδαίο όμως είναι ίσως η διαδικασία μεσα από την οποία φτάνουμε στην αυριανή Γενική Απεργία. Οι συνελεύσεις των σωματείων ήταν με πολύ εντυπωσιακή συμμετοχή, ενω όπου έγιναν εκλογές είχαμε συντριβή των παρατάξεων των ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και διπλασιασμούς για τις αριστερές παρατάξεις. Σε κάποια σωματεία και συντονιστικά, η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και οι συνθήκες έφεραν κοινές δράσεις ανάμεσα στις Αριστερες παρατάξεις, κάτι που είναι ένα σοβαρό ζητούμενο για τη συνέχεια.
Φαίνεται πως η ανάγκη παραμένει το μεγάλο σχολείο και εργαστήρι που θα παίξει τον πρώτο ρόλο σε όσα έρχονται.
Οσο για άυριο χρειαζεται σίγουρα μεγάλη προσοχή. Οι περιφρουρήσεις θα είναι και αυτες πιο σοβαρες από κάθε άλλη φορά ενω και η διαταξη της διαδήλωσης της Πατησίων έχει γίνει με μεγάλη προσοχή.
Το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11πμ.
Οι άλλες παρατάξεις στο Μουσείο,Πολυτεχνείο ως Πεδίο του Αρεως την ίδια ώρα.

Για την Πεμπτη όπου θα έχουμε περικύκλωση της Βουλής από το ΠΑΜΕ και συγκέντρωση στο Συνταγμα παλι όλοι περιμένουν τεραστια συμμετοχή αν και οι λεπτομερεις δεν είναι ακόμη πολύ καθαρές.
Το κρίσιμο διήμερο ξεκινάει

Αναδημοσίευση από:
http://giorgossarris.blogspot.com/2011/10/blog-post_2588.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου