Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Γλέζος: Αυτό είναι το πραγματικό νόημα της επετείου

Τις σημερινές απρόσμενες κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα ο Μανώλης Γλέζος τις χαρακτήρισε "ως αποκατάσταση του πραγματικού νοήματος της επετείου της 28ης Οκτωβρίου",τονίζοντας ότι σήμερα ο λαός «διατρανώνει το ΟΧΙ στην υποταγή της χώρας στην τρόικα» και προσθέτοντας....
ότι το κράτος «αυτοκαταλύθηκε».
 

Αναλυτικά η δήλωση του Μανώλη Γλέζου σχετικά με τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη: "Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στον Βόλο και στα Τρίκαλα και σ' άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο.

Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε.

Οι πολιτικοί φορείς και οι πολιτικές οργανώσεις παρήλασαν μπροστά στον λαό. Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση".


http://www.on-news.gr/2011/10/blog-post_2843.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου