Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Την ίδια στιγμή…


Την ίδια στιγμή που εσύ φυτοζωείς βιώνοντας την Κρίση στο πετσί σου, αυτοί που την δημιούργησαν εξακολουθούν να ζουν σαν Κροίσοι!

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα χρέη του συνόλου των ελληνικών κομμάτων στις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται σε 1042.202.054€.(!!!!!!!!!!!!!).Την ίδια στιγμή εσύ κάθε μήνα έρχεσαι αντιμέτωπος με την τρομοκρατία και την αγένεια των εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίες σε μειώνουν και σ απειλούν για καθυστερημένες δόσεις δάνειων που χρειάστηκες να πάρεις προκειμένου να ανταπεξέλθεις σε καθημερινές ανάγκες (να επιπλώσεις το σπίτι σου, να αγοράσεις ηλεκτρικά, να παντρευτείς, να σπουδάσεις τα παιδιά σου, ν αναβαθμίσεις το μαγαζί σου ή το γραφείο σου)
Στις 750,000€ ανέρχεται η αγοραστική αξία του αυτοκινήτου του κ. Βενιζέλου (θωρακισμένη BMW 740).Την ίδια στιγμή εσύ δυσκολεύεσαι να βάλεις βενζίνη στο δικό σου αυτοκίνητο, ενώ όταν έρθουν τα καινούργια τέλη το πιθανότερο είναι να παραδώσεις τις πινακίδες γιατί απλά δεν θα μπορέσεις να πληρώσεις.
Οι υπέρογκοι λογαριασμοί των βουλευτών μας στην πλειοψηφία τους περνιούνται στις δημόσιες δαπάνες. Δηλαδή πληρώνονται από τον κάθε έλληνα φορολογούμενο. Την ίδια στιγμή εσύ ξέρεις πως αυτόν; τον επόμενο; τον μεθεπόμενο μήνα; Σίγουρα θα βρεθείς μπροστά στην απειλή να μείνεις χωρίς φως, θέρμανση, νερό , τηλέφωνο, γιατί τα λεφτά που παίρνεις από τη δουλειά σου δεν επαρκούν ή γιατί απλά θα έχεις απολυθεί και το ταμείο ανεργίας δεν σου φτάνει για όλα αυτά.
Τα παιδιά των πολιτικών μας φοιτούν στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία (τα δίδακτρα φτάνουν και μέχρι το ποσό των 2.000€ ΜΗΝΙΑΙΩΣ), ενώ μετά συνεχίζουν τις σπουδές τους στα καλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια του κόσμου με εξασφαλισμένη μια ακαδημαϊκή καριέρα τουλάχιστον. Την ίδια στιγμή τα δικά σου παιδιά δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, γιατί τρέχουν από το δημόσιο σχολείο στο φροντιστήριο με ενδιάμεσο διάλλειμα για κάνα ιδιαίτερο. Την ίδια στιγμή τα δικά σου παιδιά παχαίνουν, αδυνατίζουν, βγάζουν σπυριά, χάνουν τα μαλλιά τους κάτω από το απίστευτο στρες των πανελλαδικών. Αν καταφέρουν τελικά και περάσουν δεν είναι σίγουρο πως θα καταφέρεις να τα σπουδάσεις και αν ως εκ θαύματος τα καταφέρεις θα είναι απλά μακροχρόνια άνεργοι με πτυχίο.
Την ίδια στιγμή που σου ζητάν ένα κάρο χαρτιά για μια θέση με 3 και 60 (ξένες γλώσσες, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, γνώσεις υπολογιστών, την Άρτα και τα Γιάννενα) στον ιδιωτικό  και δημόσιο τομέα η πλειοψηφία αυτών των κυρίων  αδυνατεί να συντάξει ένα κείμενο. Χτυπητό παράδειγμα ο Κύριος που προΐσταται όλων αυτών. όχι μόνο δεν μπορεί να γράψει αλλά πολύ περισσότερο δεν μπορεί να εκφράσει ολοκληρωμένη πρόταση , απλή με υποκείμενο, ρήμα, αντικείμενο.
Και όμως  βγαίνει και επαγγέλλεται τη σωτηρία (πάντα σε ελεύθερη μετάφραση. κακής ποιότητας).
Δεν σου λέω κάτι καινούργιο. τα ξέρεις όλα αυτά. Όχι θεωρητικά, εμπειρικά. Τα ζεις κάθε μέρα στο πετσί σου. Τα ξέρεις τόσο καλά που τα φοβάσαι. Φοβάσαι τόσο πολύ που ξέχασες πως είναι το πρόσωπο σου .Δεν το κοιτάς, βαρέθηκες να βλέπεις τη μιζέρια το φόβο, την υποταγή.
Ακούς τ όνομα σου και δεν γυρνάς...φοβάσαι πως κάπου κάτι χρωστάς.
Έπαψες ν ονειρεύεσαι να ελπίζεις. αναστενάζεις και βρίζεις μέσα από τα δόντια
Φοβάσαι....
Και έχεις δίκιο.
Ο χειρότερος εφιάλτης σου είναι πραγματικότητα.
Η ζωή σου δεν μετράει γι αυτούς. Δεν υπάρχεις.
Μην τους κάνεις τη χάρη.
Μην τους αφήσεις να πάρουν ούτε μια στιγμή ακόμα από τη ζωή.
Μπορείς.


Γ ΔΕΛΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου