Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Το Πιθάρι των Δαναΐδων

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, οι Δαναΐδες καταδικάστηκαν στον Άδη να μεταφέρουν αιώνια νερό, προκειμένου να γεμίσει ένα πηγάδι δίχως πάτο.
Νομίζω ότι αυτός ο μύθος βρίσκει αρκετά παράλληλα με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.


Εδώ και 1 1/2 χρόνο περίπου, ο ελληνικός λαός , μέσα από την προσχηματική καραμέλα της πτώχευσης έχει κληθεί να καλύψει με το αίμα του (πλέον), ένα έλλειμμα που διαρκώς όμως πολλαπλασιάζεται με απίστευτους ρυθμούς.
Η ιστορία πάει ως εξής: Αρχικά ήρθε το δίλλημα , ή μέτρα ή πτώχευση. Αν παρθούν τα μέτρα θα γλιτώσουμε την πτώχευση. Μετά αλλά μέτρα δεν θα χρειαστούν. Μόλις όμως τα μέτρα υλοποιούνται, ο κίνδυνος της πτώχευσης επιστρέφει δριμύτερος, η ανάγκη για νέα μέτρα ξαναγίνεται επιτακτική , οι παλιές υποσχέσεις καταρρέουν .Το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτό το παιχνιδάκι το χουμε παίξει ίσα με 4 φορές και συνεχίζουμε.

Νομίζω πως ο στόχος είναι σαφής: η ολοκληρωτική εξόντωση των εργαζομένων (σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) και η συσσώρευση πλούτου και σε 15 οικογένειες το πολύ. Ανάπτυξη, μας λένε, ίσον ανταγωνιστικότητα. Μόνο που όταν αυτή η ανταγωνιστικότητα θεμελιώνεται στον καλπασμό της ανεργίας, στην συρρίκνωση των μισθών στο ναδίρ, στην διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην κατάπαυση της οποιασδήποτε δωρεάν δημόσιας παροχής, είναι φανερό ότι η Ανάπτυξη που θα οικοδομηθεί πάνω της ΔΕΝ αφορά στο ελάχιστο το σύνολο της κοινωνίας, αλλά μόνο όσους συσσωρεύουν τα υπερ-κέρδη τους στην πλάτη των εργαζομένων! 
Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι αυτό. Το εντυπωσιακό είναι η αντίδραση των πολιτών σε όλο αυτό.
Αρχικά πειστήκαμε πως, ναι, ίσως έπρεπε να γίνουν κάποιες περικοπές ,αν είναι να σωθεί η χώρα. Η χώρα όμως δεν σώθηκε. Οι περικοπές γίναν στυγνή αφαίμαξη όλων των εργαζομένων. Το έλλειμμα αντί να περιοριστεί έστω κατά το ελάχιστο διογκώνεται και εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως κάτι θα συμβεί..............
Προφανώς αδυνατούμε να δούμε το προφανές.
Κράτος δεν υπάρχει .Έχει καταλυθεί εδώ και καιρό.
Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν ούτε παυσίπονα. Τέρμα και στη δωρεάν υγεία (όχι ακριβώς δωρεάν, υπάρχουν κρατήσεις σε όλους τους εργαζόμενους, οι οποίες όμως δεν γνωρίζουμε που ακριβώς πάνε).Ιδιώτες γιατροί πλέον !!!!!Και ο Υπουργός Υγείας να επικαλείται το λαϊκίστικο επιχείρημα ότι οι νέοι γιατροί δεν πάνε να διοριστούν!!!!!!Όχι καλέ μου κύριε προτιμούν να δουλεύουν σε μπαρ. Τι λέτε τώρα…
Η παιδεία πάλι απλά δεν υπάρχει. Από το 1946 είχε να γνωρίσει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα τέτοια ανέχεια....
Αλλά η υπουργός παιδείας διατυμπανίζει σε κάθε της συνέντευξη (και είναι πολλές), πως έχει ένα όραμα για την Παιδεία..
Συγγνώμη αν το όραμα περιλαμβάνει ελλείψεις εκπαιδευτικών, παντελή απουσία υλικοτεχνικής υποστήριξης, βρώμικα σχολειά , ογκώδη τμήματα και αναλφάβητους μαθητές, δεν πρόκειται για όραμα αλλά για εφιάλτη.. Τον εφιάλτη χιλιάδων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων..
Από την άλλη οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν τους μισθούς να μειώνονται κάθε μήνα...γιατί λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν στο δημόσιο, την ίδια ακριβώς στιγμή που γίνονται αθρόες προσλήψεις (χωρίς κανέναν αντικειμενικό κριτήριο) στις ΜΚΟ..Εκεί το δημόσιο χρήμα προφανώς έχει τρόπο και εμφανίζεται μαγικά - άλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει!
Και ενώ είμαστε πλέον βέβαιοι για την αντισυνταγματικοτικότητα όλων αυτών που κατά καιρούς ψηφίζονται, εγείρονται πολλά ερωτήματα και για το χαρακτηρισμό του πολιτεύματος.....Πως θα χαρακτηρίζαμε δηλαδή των Υπουργό που αμφισβητεί το πόρισμα Ανεξάρτητης Αρχής σχετικά με το έλλειμμα και ζητάει ή την παραίτηση των μελών της ή τη σύμφωνη γνώμη τους μ αυτά που ο ίδιος επιθυμεί? Οι απαντήσεις δικές σας.
Προχθές πάλι θαύμασα τη μαεστρία του υπουργού υγείας: Οι δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν τους έλληνες πολίτες....Οι δημόσιοι υπάλληλοι δηλαδή τι είναι? Αμερικανοί πολίτες? Δεν ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο των ελλήνων πολιτών? Όχι βέβαια .Απλά αφού τελείωσε η πιπίλα της πτώχευσης καιρός είναι να πέσουμε στα "σκληρά". Διαίρει και βασίλευε: Ο ένας εναντίον του άλλου... Η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης....Πως αλλιώς θ αντέξει το σύστημα τις απολύσεις στο Δημόσιο? Μόνο αν καταφέρουμε να βγάλουμε από μέσα από το υποσυνείδητο του έλληνα πολίτη το "γαμώτο του" που κάποτε διορίστηκε στη δημόσιο ο τρίτος του μπατζανάκης και όχι ο ίδιος.
Μόνο που ήδη γνωρίζουμε πια καλά πως οι περικοπές οι περικοπές στον δημόσιο τομέα μεταλαμπαδεύονται απροσχημάτιστα εν ριπή οφθαλμού και στο ιδιωτικό!
Οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι κ. υπουργέ που ενοχλούν τον έλληνα πολίτη αυτή τη στιγμή είναι οι χιλιάδες αστυνομικές δυνάμεις που έχουν, τούτη την ώρα που μιλάμε, μετατρέψει την Θεσσαλονίκη σε φυλακή, διενεργώντας έλεγχους ακόμα και σε μητέρες με παιδιά......

Είναι ξεκάθαρο μας θέλουν δούλους στις ορέξεις τους.

Η ζωή του ανθρώπου που βλέπεις στην τηλεόραση και διαβάζεις στις εφημερίδες πως καταστρέφεται δεν είναι κάποιου άλλου.
 
ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ.......

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ...


Γ. ΔΕΛΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου