Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Βαρκελώνη : Ανακαταλήφθηκε η κατάληψη Can Vies!Μεγάλη νίκη! Μετά από πέντε νύχτες εξέγερσης, το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης  αναστέλλει την κατεδάφιση της κατάληψης Can Vies. Καταληψίες φορώντας κίτρινα κράνη  δουλεύουν για να καθαρίσουν τα ερείπια σε μια ατμόσφαιρα γιορτής. Διακόσμησαν  τον καμένο εκσκαφέα με λουλούδια.

Η πρωινή πορεία της έκτης μέρας ήταν μια μεγάλη νίκη. Μετά από πέντε νύχτες εξέγερσης, το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης δήλωσε πως αναστέλλει την κατεδάφιση της κατάληψης Can Vies.

Στην πραγματικότητα οι εργασίες κατεδάφισης είχαν σταματήσει από την δεύτερη μέρα, μετά το κάψιμο της μπουλντόζας από τους διαδηλωτές. Ωστόσο, όταν έφτασε η πορεία το Σάββατο το πρωί οι χιλιάδες των ΜΑΤ δεν ήταν πουθενά.
Δεκάδες καταληψίες φορώντας κίτρινα κράνη ήταν ήδη στο χώρο της κατάληψης, δουλεύοντας για να καθαρίσουν τα ερείπια, απομακρύνοντας τα επικίνδυνα υλικά, ενώ διακόσμησαν και τον καμένο εκσκαφέα με λουλούδια.
Αφού δεν υπήρχε καμία παρουσία αστυνομίας, δημιουργήθηκε γρήγορα μια ατμόσφαιρα γιορτής, αλλά οι συλλογικότητες που στεγάζονταν στη Can Vies είχαν ριχτεί στη δουλειά για το ξαναχτίσιμο της κατάληψης. Έφτασε στην περιοχή ένα φορτηγό με τσιμέντο και μοιράστηκαν στον κόσμο εργαλεία για να καθαριστούν τα τούβλα που γκρεμίστηκαν, για να ξαναχτιστούν.

Σύντομα δημιουργήθηκε μια ανθρώπινη αλυσίδα, μήκους μισού χιλιομέτρου, που μετέφερε τα άχρηστα μπάζα χέρι με χέρι στο τοπικό δημαρχείο Sants barrio!
Υπήρχε υπαίθριο μπαρ στο δρόμο(?), το φαγητό ετοιμάζονταν και μάθαμε για τις πορείες αλληλεγγύης στην Καταλωνία, την Ιβηρική χερσόνησο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη ήταν και οι προετοιμασίες για την μεγάλη βραδινή πορεία στο κέντρο της Βαρκελώνης, που έχει προγραμματιστεί να είναι είτε μια αιματηρή μάχη ή μια παρέλαση νίκης, αν η αστυνομία παραμείνει μακρυά μας.
μετάφραση mpalothia
Αναδημοσίευση από : en.squat.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου