Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Αναπληρωτές, αμάξι θέλατε, ε;


Της Έλενας Λαζαρίδου*        

Επιτέλους και μια λογική σκέψη της κυρα-Τρόικας! Δεν ξέρω αν θα ισχύσει τελικά ή όχι, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε πως το μέτρο θα είναι δίκαιο και σωστό. Άκου επίδομα ανεργίας σε ιδιοκτήτες σπιτιών και αυτοκινήτων! Έχεις αμάξι, κύριε; Είσαι πλούσιος!

Μάθανε τώρα κάτι δασκαλάκια, με την πρώτη τοποθέτησή τους, τσουουουουπ! Αυτοκίνητο! Και τι με νοιάζει, καλέ μου, που έχεις να πληρώνεις για 16 χρόνια ακόμα δόσεις; Τι με νοιάζει που πρέπει να πηγαίνεις κάθε μέρα να διδάσκεις στα Άγραφα και στη Σαμαρίνα; Υπάρχουν ωραιότατα δρομολόγια ΚΤΕΛ κάθε Τετάρτη στις 12:00, δεν μπορείς δηλαδή να βολευτείς με αυτά; Αλλά όχι, μάθατε όλοι στην πολυτέλεια! Κάτι βουτυρομπεμπέδες σαν εσάς οδήγησαν στην κατάργηση του γλυκύτατου εκείνου μεταφορικού μέσου, του γαϊδάρου! Επομένως, δε θα μπορούσα παρά να υποστηρίξω το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένων και των υπόλοιπων όρων για την καταβολή του επιδόματος οι οποίοι είναι:

Επίδομα ανεργίας ΔΕ θα χορηγείται:

*          Σε όσους έχουν σύζυγο ή παιδιά.

*          Σε όσους κατοικούν σε μονοκατοικία, πολυκατοικία, διαμέρισμα, πλινθόκτιστο, μεζονέτα, προκάτ, αγρόκτημα, μπανγκαλόου, τροχόσπιτο, καλύβα, σοφίτα, γκαράζ και γενικά οτιδήποτε διαθέτει πόρτα.

*          Σε όσους διαθέτουν αυτοκίνητο, μηχανάκι, ποδήλατο, κάρο, τρακτέρ, τανκ, τρέιλερ, πατίνια και οτιδήποτε άλλο διαθέτει τροχούς (συμπεριλαμβάνονται και οι σχολικές τσάντες με ροδάκια που χρησιμοποιούν κακομαθημένα πλουσιόπαιδα).

*          Σε όσους έχουν πάει τουλάχιστον 1 φορά διακοπές τα τελευταία 54 χρόνια (δεν εξαιρούνται τα εξοχικά θειάδων και παππούδων).

*          Σε όσους έχουν στο όνομά τους τραπεζικό λογαριασμό ή έστω κουμπαρά.

*          Σε όσους συνηθίζουν να τρώνε πάνω από ένα γεύμα την ημέρα.

*          Σε όσους διαθέτουν και δεύτερο ζευγάρι παπούτσια πέρα από αυτό που είχαν όταν εμφανίστηκαν στον ΟΑΕΔ.

*          Σε όσους αποδεδειγμένα αγοράζουν κρέας από το κρεοπωλείο και όχι από το σούπερ μάρκετ.

*          Σε όσους κάνουν τον σταυρό τους πάνω από 1 φορά.

 Και επειδή η μιζέρια κάποιων δεν έχει όρια (μέχρι και την ερώτηση «Τι θα τρώμε τους μήνες που θα είμαστε άνεργοι» άκουσα!) σε επόμενη δημοσίευση θα αναρτηθούν πεντανόστιμες συνταγές που θα ικανοποιήσουν και τον πιο γκρινιάρη άνεργο: Ζάντες ψητές και πασπαλισμένες με βενζινόλαδο και χειρόφρενο στη γάστρα με μπουκίτσες καθισμάτων.

Λύθηκε κι αυτό! Να δω τι άλλη δικαιολογία θα βρείτε!

 

*          Η Έλενα Λαζαρίδου είναι αναπληρώτρια δασκάλα

  e mesara

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου