Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σώσε με αφού μπορείς


Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Παναγιώτης Μπαλτάκος εμφανίζεται σε βίντεο να συνομιλεί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, παρουσιάζοντας μια κυβέρνηση-παρακράτος που δίνει διαταγές στην Δικαιοσύνη-, και, στη συνέχεια, δηλώνει πως μιλούσε με τους χρυσαυγίτες επειδή προσπαθούσε να σώσει τη χώρα.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και ένας βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καταγγέλλουν πως ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ εκβιάζονταν από τον Μπαλτάκο πως, αν δεν ψήφιζαν τα νομοσχέδια, η Νέα Δημοκρατία θα συνεργαζόταν με την Χρυσή Αυγή.
Οπότε, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ τα ψήφιζαν τα νομοσχέδια.
Για να σώσουν την χώρα κι αυτοί.
Μετά το σκάνδαλο Μπαλτάκου, που σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα θα είχε οδηγήσει την κυβέρνηση σε παραίτηση –και θα είχε οδηγήσει τουλάχιστον τον Μπαλτάκο στη φυλακή-, τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν με λύσσα να πείσουν τους πολίτες πως «ο Σαμαράς δεν ήξερε τι έκανε ο Μπαλτάκος» -που είναι στενός συνεργάτης του 30 χρόνια- και πως «ο Μπαλτάκος είχε δική του ατζέντα».
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που δεν υπήρξε ούτε ένας τηλεδημοσιογράφος να πει πως ο Σαμαράς ήξερε πολύ καλά τι έκανε το δεξί του χέρι, ο Μπαλτάκος. Μάλλον ξέρουν πως το κοινό τους αποτελείται πια από καθυστερημένους.
Ακόμα και ο Νίκος Χατζηνικολάου που κατάφερε με τις ερωτήσεις του στον Μπαλτάκο –στη ραδιοφωνική του εκπομπή- να αποδείξει πως ο Σαμαράς ήξερε, το βράδυ είπε στο δελτίο ειδήσεων του Star πως ο ίδιος πιστεύει πως ο Σαμαράς δεν ήξερε.
Είναι ολοφάνερο πως οι Έλληνες ολιγάρχες παίζουν τα χαρτιά τους με τον Σαμαρά.
Επίσης, είναι ολοφάνερο πως το χαρτί Σαμαράς κάηκε.
Αυτό που ενώνει τους ολιγάρχες με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο -και τα «ασκέρια» τους- είναι η αγωνία για ενδεχόμενη αναζήτηση ποινικών ευθυνών.
Ξέρετε, η χώρα χρεοκόπησε. Και όχι μόνο δεν οδηγήθηκε κανείς στην Δικαιοσύνη αλλά, ενώ μέρος του πληθυσμού εξαθλιώθηκε, οι Έλληνες ολιγάρχες συνεχίζουν το πλιάτσικο με τις ευλογίες των δυο κομμάτων που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.
Ήταν πολύ έξυπνη η κίνηση να «φουσκώσουν» την Χρυσή Αυγή, για να την έχουν –«νομιμοποιημένη» μάλιστα από τις εκλογές- έτοιμη για παν ενδεχόμενο.
Παράλληλα, το «φούσκωμα» της Χρυσής Αυγής έστειλε ψήφους διαμαρτυρίας στην Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα, τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, να είναι ακόμα στην εξουσία τα δυο κόμματα που διέλυσαν τη χώρα.
Σε μια δημοκρατία, αυτή είναι η ώρα που γίνονται εκλογές, η εξουσία αλλάζει χέρια με ομαλό τρόπο, και η ζωή συνεχίζεται όμορφα και ήρεμα.
Αυτά σε μια δημοκρατία. Στην Ελλάδα όχι.

(Εκτός, αν για μια φορά, δεν σώσουν την Ελλάδα οι γνωστοί «σώστες». Να μην την σώζουν μόνο ο Μπαλτάκος, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος παρέα με την Χρυσή Αυγή. Μια φορά να την σώσουμε κι εμείς.)

Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου