Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Οι χαφιέδες της ΕΥΠ απαλλάσσονται από τις περικοπές

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες «Πριν από λίγο κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο τροπολογία με την οποία εξαιρούνται οι υπάλληλοι της ΕΥΠ από τις μισθολογικές μειώσεις στο πλαίσιο του υπό ψήφιση πολυ-νομοσχεδίου.

Οι χαφιέδες της ΕΥΠ παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα στους: πρωθυπουργό, στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, στον υπουργό Οικονομικών, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον διοικητή της ΕΥΠ. Στο υπόμνημα αναφέρεται, ότι προβαίνουν σε αυτή την ενέργεια, αφενός διότι πιστεύουν πως τα περιθώρια διαλόγου δεν έχουν εξαντληθεί, αφετέρου όμως διότι «.δεν μας αντιπροσωπεύουν οι συνήθεις πρακτικές διεκδίκησης που καταφεύγουν τελευταία ορισμένοι. πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν αρμόζουν σ' αυτή την Υπηρεσία».

Με τον τρόπο αυτό αποκαλύπτεται και μια από τις ιδιότητες του χαφιέ που δεν είναι άλλη από τη γλίτσα του τσάτσου, που το παίζει καλό, υπάκουο και χρήσιμο παιδί», κρατώντας αποστάσεις ακόμη και από τις πρωτόγνωρες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είχαν ως πρωταγωνιστές τους πράκτορες.
Η αρθρογραφία αποκαλύπτει ότι το υπόμνημα  αναφέρεται στο ότι οι ειδικότητες του προσωπικού που στελεχώνει την Ε.Υ.Π. απαιτούν «ειδικές προδιαγραφές» αλλά και «δεσμεύσεις» που δεν υπάρχουν στην αγορά εργασίας, ούτε στον ιδιωτικό ούτε τον δημόσιο τομέα, ενώ απαιτείται επίσης διαρκής ετοιμότητα σε 24ωρη βάση. Σε μια χαμηλών τόνων διαμαρτυρία - υπόμνηση αναφέρεται επίσης ότι οι μισθοί των υπαλλήλων της ΕΥΠ παραμένουν «παγωμένοι» για μεγάλο διάστημα, ενώ δεν ίσχυσε αυτό σε όλους του τομείς του Δημοσίου απαρεγκλίτως. Ζητούν δε τη θέσπιση ειδικού μισθολογίου-βαθμολογίου.

Εν κατακλείδι, τα αιτήματα δεν περιορίστηκαν μόνο στα μισθολογικά, αλλά απευθύνθηκε έκκληση προς την Πολιτεία να αυξήσει τα απόρρητα κονδύλια της Υπηρεσίας και να προχωρήσει άμεσα στη βελτίωση του τεχνολογικού εξοπλισμού και τη βελτίωση των υποδομών της υπηρεσίας σε όλη τη χώρα. Τηρώντας μάλιστα τις διαδικασίες απορρήτου για την προστασία της ταυτότητας των υπογραφόντων, τα ονόματα έγινα γνωστά μόνο στον Διοικητή της ΕΥΠ, ούτε καν στον πρωθυπουργό της χώρας.

Κατανοούμε πλήρως την απαίτηση αυτή των χαφιέδων προς το αστικό σύστημα εξουσίας. Εξάλλου για αυτούς εργάζονται. Παρακολουθούν και φακελώνουν 50.000 ενεργούς πολίτες των κοινωνικών κινημάτων, καταγράφουν και ελέγχουν τις κοινωνικοπολιτικές εκδηλώσεις, παίζουν συχνά καταστροφικό ρόλο στην υπονόμευση των κινητοποιήσεων, ενώ στον ελεύθερο χρόνο τους εκμεταλλεύονται τον εξοπλισμό της υπηρεσίας για να βγάλουν το χαρτζιλίκι τους κάνοντας βιομηχανική κατασκοπεία και εκβιασμούς.

Η ΕΥΠ είναι ένας απαραίτητος μηχανισμός του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Δε Μεταρρυθμίζεται, Δε γίνεται πιο δημοκρατική. Μόνο Καταργείται.

Αναδημοσιεύουμε σχετικό κείμενο που αποκαλύπτει τη δράση της:

Απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ, με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2010, που αφορά σε αναφορά κινητοποιήσεων πολιτών στο Ηράκλειο από άνδρες της Υπηρεσίας, οι οποίοι... "συμμετείχαν" στις διαδηλώσεις, αποκαλύπτει το περιοδικό "Επίκαιρα".

Αναλυτικότερα, τα "Επίκαιρα" για την ημέρα εκείνη αναφέρουν:

«Στις 7 Οκτωβρίου του 2010 η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει πανελλαδική απεργία, με αφορμή το νέο μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων αλλά και τα οικονομικά μέτρα των τελευταίων μηνών, που ακολούθησαν την υπογραφή του μνημονίου.

Χρονικά, η συγκεκριμένη κινητοποίηση βρίσκεται περίπου στο μέσο των εκδηλώσεων της οργής των πολιτών, από την ημέρα που υπεγράφησαν το μνημόνιο και η πρώτη δανειακή σύμβαση μέχρι την υπογραφή του Μεσοπρόθεσμου και των νέων επαχθών μέτρων κατά εργαζομένων και συνταξιούχων.

Έχοντας πλέον αντιληφθεί το μέγεθος της αντίδρασης των πολιτών αλλά και γνωρίζοντας το τι θα επακολουθήσει, οι διωκτικές Αρχές, υπό το μανδύα της διατήρησης της τάξης, σπέρνουν "γιαλαντζί διαδηλωτές" ή, σε χειρότερες περιπτώσεις "γιαλαντζί αντιεξουσιαστές" σε κάθε πορεία, συλλαλητήριο ή εκδήλωση διαμαρτυρίας μικρής ή μεγάλης έκτασης.   Πηγή: Flashnews

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437


Diktiospartakos.blogspot.com


ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου