Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


ΕΝΩΤΙΚΟ  ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ!
ΔΟΥΛΕΙΑ - ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΡΟΪΚΑ-ΝΑΤΟ-ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΗΠΑ!
Με εντυπωσιακή συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων λαού και νεολαίας, η πορεία για την 39η επέτειο του ηρωϊκού Πολυτεχνείου έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία.
Η φετινή πορεία, παρά την αστυνομοκρατία και τους κλειστούς σταθμούς του μετρό, ήταν ειρηνική και ιδιαίτερα ενωτική και αγωνιστική με πλήθος λαού και νεολαίας να φωνάζει συνθήματα κατά της τρόϊκας, του μνημονίου και της κυβέρνησης, και υπέρ μιας προοδευτικής ανατροπής στη χώρα.
Παρά την προσπάθεια των κυρίαρχων κύκλων να υποβαθμίσουν τον εορτασμό και την επικαιρότητα του Πολυτεχνείου, ο ελληνικός λαός συνεχίζει να τιμά την επέτειο του ηρωϊκού ξεσηκωμού και να την αξιοποιεί για να εκφράζει επίκαιρα μηνύματα αντίστασης για την αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας.
Στο μεταξύ οι δυνάμεις της αστυνομίας, με εντολή Σαμαρά - Δένδια, εμποδίζουν το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κατευθυνθεί προς την ισραηλινή πρεσβεία μέσω Κηφισίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις ισραηλινές βαρβαρότητες στη Γάζα. Η παρεμπόδιση αυτή είναι εντελώς αυθαίρετη και τρομοκρατική, αφού οι διαδηλωτές έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή πολιτική, την οποία, δυστυχώς, καλύπτει η συγκυβέρνηση. Ερωτηματικό παραμένει αν η παρεμπόδιση της πορείας  θα συνεχιστεί και με το μπλοκ του ΚΚΕ, το οποίο ακολουθεί και θέλει και αυτό να κατευθυνθεί προς την ισραηλινή πρεσβεία.
Τελικά, μετά από διαμαρτυρίες και πιέσεις, η αστυνομία αποτραβήχτηκε και μεγάλο τμήμα της πορείας συνεχίζει να κινείται επί της Κηφισίας με κατεύθυνση την ισραηλινή πρεσβεία.

Διαβάστε παρακάτω το πρωινό σκιαγράφημα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου:
Με μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνεται σήμερα Σάββατο (17/11) ο αγωνιστικός και άκρως επίκαιρος γιορτασμός της 39ης επετείου του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.
Τριάντα εννέα χρόνια μετά το Πολυτεχνείο ζεί και τα συνθήματα του για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επίκαιρα όσο ποτέ.
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου παίρνει άλλη διάσταση εν μέσω μνημονιακής και τροϊκανής «κατοχής» και σε μια χώρα που η δημοκρατία και το Σύνταγμα «κουρελιάζονται», ενώ ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται και οι νέοι μεταναστεύουν

Στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου αναμένεται να υπάρξει ιδιαίτερη συμμετοχή λαού και νεολαίας, η οποία μπορεί, παρά την αστυνομοκρατία, τη διακοπή του μετρό αλλά και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, να καταστεί εξαιρετικά εντυπωσιακή!
Σήμερα όσο ποτέ ο τόπος μας χρειάζεται μια νέα μεγάλη ενωτική εξέγερση ανάλογη με εκείνη του Πολυτεχνείου το 1973 που κλόνισε την αμερικανο-νατοϊκή στρατιωτική Χούντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου