Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ Κ. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ‏ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της κ. Μέρκελ και όλοι μας είδαμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα εξαίσια πλάνα του σκηνοθέτη σε όλη την διαδρομή της αυτοκινητοπομπής από το αεροδρόμιο μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, το περπάτημα της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά   ανάμεσα σε καταπράσινα δέντρα, πάνω στα καθαρά πεζοδρόμια, μια ουτοπική βόλτα λες και ήταν μόνο εκείνοι οι δύο πάνω στην Ελλάδα. Όμως ο δαίμονας της σκηνοθεσίας δεν σταματάει   εδώ , τα πανοραμικά πλάνα από τους άδειους δρόμους της Αθήνας κατά την άφιξη της κ.Μερκελ στο ξενοδοχείο, έδινε στο κοινό τα καταλάβει ότι η Ελλάδα είναι μια άδεια πόλη που όλα λειτουργούν τέλεια, που ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του και παρακολουθεί απλά τηλεόραση. Αυτή είναι η ουτοπική Ελλάδα που ήθελαν κάποιοι να ΄΄ βγάλουν ΄΄ προς τα έξω!

  Ας πάμε και στην πραγματική Ελλάδα, την Ελλάδα που εξαιτίας των συνεχών μνημονίων οδεύει προς τον γκρεμό, την Ελλάδα που μέρα με την μέρα αργοπεθαίνει στην εντατική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Τρόικας.
Από πού να πιάσει κανείς, Υγεία είδος πολυτελείας καθώς ο κάθε ασφαλισμένος πληρώνει από την τσέπη του εξετάσεις και φάρμακα , νοσοκομεία στα πρόθυρα του λουκέτου, το προσωπικό δεν επαρκεί, ιατρικά αναλώσιμα δεν υπάρχουν, οι ασθενείς αναγκάζονται να φέρουν ακόμα και γάζες με δικά τους έξοδα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό απλήρωτο εδώ και μήνες  ασθενοφόρα εα βήμα πριν την ακινητοποίηση λόγω χρωστούμενων σε συνεργεία και πρατήρια υγρών καύσιμων.
Φυσικά δεν σταματάμε εδώ, η παιδεία είναι στο στόχαστρο κάθε κυβέρνησης όλοι θέλουν να την κάνουν καλύτερη, το αποτέλεσμα μάλλον χειρότερο, σχολεία χωρίς βιβλία και δασκάλους, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ χωρίς τις αναγκαίες πιστώσεις, φοιτητές που αναγκάζονται λόγω κρίσης να πληρώνουν την σίτιση τους και από το εαρινό εξάμηνο τα συγγράμματα τους.


Η συνέχεια ακόμα πιο δραματική αν κάποιος αρχίσει να αναλύει τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις εδώ δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με βεβαιότητα καθώς οι μειώσεις είναι διαφορετικές σε κάθε κλάδο.

Αλλά αν τα πάρουμε αναλυτικά κάθε τομέα τότε θα χρειαστούμε εκατοντάδες σελίδες, οπότε ας μιλήσουμε με αριθμούς, μιας και οι κυβερνώντες τους αρέσει να μιλάνε με αριθμούς.

·         1.260.000 άνεργοι

·         Πάνω από 30.000 Έλληνες επιβιώνουν αποκλειστικά χάρη στα «Κοινωνικά Παντοπωλεία»

·         4.000 λουκέτα και 30.000 χαμένες θέσεις εργασίας μόνο στον χώρο εστίασης.

·         100.000 λουκέτα μέσα σε δύο χρόνια σύμφωνα με την ΕΒΕΠ

·         Ενώ αλλά 100.000 θα κλείσουν λόγο κρίσης.

Αυτά είναι τα βασικά, σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα, οι κυβερνώντες μαζί με την Τρόικα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οδηγούν την χώρα στην κατάρρευση.

Όπως είπε και ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος  στην ταινία του μεγάλου Θεόδωρου Αγγελόπουλου ʽʼΤο βλέμμα του Οδυσσέαʼʼ (1995)

 «Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σα λαός. Κάναμε τον κύκλο μας. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα... και πεθαίνουμε... Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα! Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο. Μωρή φύση μόνη σου είσαι, μόνος μου είμαι κι εγώ... πάρε ένα μπισκότο».

Εκεί οδηγούν τον Ελληνικό λαό οι πολιτικές αυτές, αλλά η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει κύριοι και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν η Ελλάδα να γίνει αποικία των Ευρωπαίων.



Γιώργος Χάμπας 


Φοιτητής 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


ΠΡΕΖΑ TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου