Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Για την 28η Οκτώβρη....

Πάμε σαν άλλοτε…. 
  72 χρόνια πριν, μια μέρα σαν και αυτή και ο λαός μας βροντοφώναξε το μεγάλο «ΟΧΙ» στο κατακτητή, θυσιάζοντας τα νιάτα στην πρώτη γραμμή, τις γυναίκες στα μετόπισθεν, τα παιδιά σε επιχειρήσεις δολιοφθοράς μέσα στις πόλεις. Γιατί το «ΟΧΙ» δεν το είπε ένας φασίστας ηγέτης που απλώς έβλεπε τα συμφέροντά του να εξυπηρετούνται διαφορετικά και όχι στο πλάι του Μουσολίνι, αλλά ένας αγωνιζόμενος και θαρραλέος λαός. Και αφού νίκησε τους Ιταλούς αυτός ο λαός τα έβαλε με τις ορδές του Χίτλερ που ήρθε για να πετύχει όσα ο συνέταιρός του δεν κατάφερε. Η κατοχή, η πείνα, η προδοσία, τα βασανιστήρια, οι δοσίλογοι  και οι χίτες δεν στάθηκαν ικανοί να κάμψουν το λαϊκό φρόνημα για ελευθερία και ανεξαρτησία. Και ο λαός νίκησε! Οργάνωσε την αντίσταση, τους δικούς του θεσμούς λαϊκής εξουσίας, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έσωσε τη ζωή και την αξιοπρέπειά του.
72 χρόνια μετά και όλων το μυαλό, μικρών μεγάλων, δεν μπορεί να αποφύγει τις αναλογίες. Κι ο κατακτητής δεν ήρθε εξαρχής με πολεμικά στρατεύματα, αλλά με την οικονομική του πολιτική να σαρώσει τα πάντα. Μνημόνια, μέτρα, διάλυση του κοινωνικού κράτους, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Και αν αυτή είναι η τρόικα εξωτερικού, η ΕΕ και το ΔΝΤ, τον ρόλο των δοσίλογων πήρε η τρόικα εσωτερικού μαζί με τις κυβερνήσεις των τελευταίων δύο περίπου χρόνων που φυσικά δε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο από το να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων, γεμίζοντας τα σεντούκια των τραπεζιτών και καταδικάζοντας έναν  ολόκληρο λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Οι πανίσχυρες πλέον αστυνομικές δυνάμεις έχουν λίγα να ζηλέψουν από τα SS και πια μιλάμε για μια Βουλή στην οποία εκπροσωπούνται οι νοσταλγοί των πιο μαύρων σελίδων της ιστορίας, των ΝΑΖΙ και του Χίτλερ, με δημοσιογράφους και πολιτικά κόμματα να τους κάνουν «πλάτες».
Πάμε σαν άλλοτε, λοιπόν…
Χωρίς απογοητεύσεις και κατάθλιψη, αλλά με συλλογικό πνεύμα και αγωνιστική στάση ζωής να παλέψουμε για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ανεξαρτησία. Ενάντια στη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, υπερασπιζόμενοι το δίκιο της νεολαίας και των εργαζόμενων, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας, την κοινωνική ασφάλιση και τα δημόσια αγαθά.
Και αν φέτος τρομαγμένοι οι κυβερνώντες από την ηρωική στάση του λαού τόσο στις περσινές παρελάσεις όσο και στις τόσες απεργίες, πορείες και κινητοποιήσεις θα κάνουν τις παρελάσεις τους κεκλεισμένων των θυρών, εμείς δε θα πάψουμε να διαδηλώνουμε και να βροντοφωνάζουμε το δικό μας «ΟΧΙ», επικαιροποιώντας το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης στο «ΕΞΩ Η ΧΟΥΝΤΑ».  Μην ξεχνώντας τις πλατείες, τις καταλήψεις, τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας, του Σκαραμαγκά, της Ζώνης, της ΔΩΔΩΝΗΣ κ.λπ. τους φοιτητές, τους μαθητές θα είμαστε στην πρώτη αλυσίδα
«Γιατί όταν ο λαός βρίσκεται σε κίνδυνο
 διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα»
και εμάς η σκλαβιά δε μας ταίριαξε ποτέ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου