Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Eπιθέσεις σε μετανάστες χθες το βράδυ στην Κυψέλη – χέρι-χέρι κράτος και παρακράτος

Η φωτογραφία από τη χτεσινή “επιχείρηση” προέρχεται από το site makeleio.gr, το οποίο -κρίνοντας από τα στιγμιότυπα που δημοσίευσε επιλεκτικά- βρισκόταν εκεί και βιντεοσκοπούσε όντας προσκεκλημένο ή με την ανοχή των φασιστών.

Γύρω στις 11 χθες το βράδυ εξελίχθηκε ναζιστική επιδρομή στην περιοχή της Πλ. Αμερικής στην Κυψέλη από περίπου 30 ροπαλοφόρους που δήλωναν «αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής». Οι ροπαλοφόροι επιδόθηκαν σε κυνήγι και  επιθέσεις σε μετανάστες κυρίως από την Αφρική, καθώς και σε καταστήματα μεταναστών. Η περιοχή κατακλύστηκε από αστυνομικούς με περιπολικά, ΔΙΑΣ και αργότερα διμοιρίες ΜΑΤ. Σε ερώτηση φίλου τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή, η απάντηση αστυνομικών ήταν: «Τίποτα, γι’ αυτό είμαστε εδώ για να μη συμβεί κάτι!» (sic).

Η στάση της αστυνομίας ήταν ξεκάθαρα προστατευτική απέναντι στην επίθεση που εξελισσόταν και η παρουσία τους λειτουργούσε περισσότερο αποτρεπτικά στο να συγκεντρωθεί αλληλέγγυος κόσμος παρά στο να σταματήσει την επίθεση που εξελισσόταν. Σύμφωνα με μαρτυρία περίοικου, υπήρξαν μέχρι και εναγκαλισμοί μεταξύ αστυνομικών και ροπαλοφόρων. Μετά τις 12, οι ροπαλοφόροι επιτέθηκαν στα γραφεία της τανζανικής κοινότητας, ενώ εκείνη τη στιγμή υπήρχαν τουλάχιστον τρεις τρομοκρατημένοι άνθρωποι μέσα. Έσπαγαν τζάμια, ενώ γυναίκες της ομάδας ούρλιαζαν υστερικά βρίζοντας και επευφημώντας. Ενώ εξελισσόταν η επίθεση, δυο διμοιρίες ΜΑΤ παρακολουθούσαν τα γεγονότα χωρίς να επεμβαίνουν. Όταν δυο κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να φωνάζουν στα ΜΑΤ να επέμβουν, η απάντησή τους ήταν τραμπούκισμα και βίαιη απώθηση των διαμαρτυρόμενων με ασπίδες! Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι τις 3.00 το πρωί.

Υπάρχουν ακόμα απορίες για τη σχέση των φασιστών και του κράτους;

http://parallhlografos.wordpress.com/2012/09/26/e%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%B4%CF%85-%CF%83/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου