Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων προσπαθούν να επιβάλουν μείωση 45% στους εργαζόμενους καθηγητές

Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ζητούν από τους καθηγητές τους να δουλεύουν με 8,80 ευρώ την ώρα από 11,09 που ήταν η αμοιβή τους με την προηγούμενη σύμβαση. Παράλληλα, θέλουν να καταργήσουν την αποζημίωση για τους απολυμένους καθηγητές αλλά και αρκετά από τα επιδόματα.
Η Ομοσπονδία των εργαζόμενων καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης (ΟΙΕΛΕ) αναφέρει: «οι εργοδότες παρουσίασαν πρόταση που ξεπερνά τα όρια της απλής πολιτικής πρόκλησης και αγγίζει τα όρια του κοινωνικού εμπαιγμού. Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που στον κλάδο του εμπορίου, τον βαρύτερα πληττόμενο κλάδο της ιδιωτικής οικονομίας, εργοδότες και εργαζόμενοι υπέγραψαν νέα ΣΣΕ με μείωση μισθών περίπου στο 6%, η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών φροντιστηρίων, (ΟΕΦΕ) με θρασύτητα προτείνει μειώσεις ημερομισθίου, αδειών και επιδομάτων που συνολικά αποφέρουν μειώσεις που φτάνουν ή και υπερβαίνουν σε κάποιες περιπτώσεις το 45%. Κι όλα αυτά σε έναν τομέα που όχι μόνο δεν έχει υποστεί κάμψη λόγω κρίσης, αλλά αντιθέτως παρουσιάζει αύξηση του μαθητικού πληθυσμού!
Επιπλέον, η ΟΕΦΕ, ξεπερνώντας ακόμη και τη βαναυσότητα των υποδείξεων της τρόικα, προτείνει κατάργηση της αποζημίωσης για τους απολυόμενους καθηγητές! »
Όπως ήταν φυσικό οι καθηγητές απέρριψαν τις προτάσεις των εργοδοτών και προβλέπεται μάχη για τον Σεπτέμβρη που έρχεται μιας και σαφώς θα πρέπει να μπουν πλέον σαφή όρια στην εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας από τα αφεντικά. Οι ήδη χαμηλοί μισθοί, η ήδη επισφαλής εργασία των καθηγητών στα φροντιστήρια δεν μπορεί να δεχτεί άλλη πίεση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ! 

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1414768 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου